Vizitator Mordor Postat Decembrie 20, 2011 Partajează Postat Decembrie 20, 2011 Salut.Am mai multe intrebari referitoare la posibilitatea masurarii unui amplificator si a unor boxe.Exista posibilitatea de masurare a puterii maxime(RMS) si a impedantei unui amplificator?Daca da,cu ce?Apoi,pot fi masurate niste boxe,RMS-ul,puterea maxima de suportare,sau impedanta?Iarasi cu ce?Poate suna prosteste,dar,daca stiam sau gaseam undeva nu mai intrebam...Multumesc! Link spre comentariu
Foryn Postat Decembrie 20, 2011 Partajează Postat Decembrie 20, 2011 puterea la amplificatoare eu stiu ca se masoara cu osciloscop Link spre comentariu
Luca Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Puterea Amplificatorului se masoara cu osciloscopul.Impedanta Amplificatorului nu ai cum sa o masori, Trebuie sa cauti specificatile amplificatorului respectiv sa vezi ce impedanta suporta.Puterea RMS a difuzorului nu ai cum sa o masori acasa in regim de amator.Impedanta difuzorului o poti masura cu un aparat de masura obijnuit. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Generator de semnal sinusoidat şi de diferite semnale de test (zgomot alb, roz, etc), sarcină neinductivă şi osciloscop, ar fi echipamentul cel mai simplu ptr determinarea puterii aproximative a amplifului.La boxe e mult mai greu, în schimb ptr impedanţa lor nu e nevoie decît de un ohmmetru, ce va măsura rezistenţa electrică, mai mică decît impedanţa. De exemplu, găseşti 6,4 Ohmi, boxa e de 8.Ptr amplifuri, impedanţa sarcinii suportate e mai greu de determinat, în primul rînd depinde de elementele active din etajul final şi SOA lor (Safe Operating Area). Majoritatea producătorilor mint că amplifurile lor rezistă şi la sarcini mici, fiind mai preocupaţi de economie decît de rezistenţă. Link spre comentariu
Vizitator Mordor Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Am inteles.E posibil sa stiu pe cineva cu astfel de scule de masurat.Multumesc mult! Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Masurarea puterii nominale de lunga durata la incinte ( Rms ) se face intr-un spectru de frecvente bine determinat ( spectru zgomot roz ) , cu o tensiune electrica aplicata la borne bine definita ( cunoscandu-se impedanta incintei sau difuzorului ) , de obicei intr-un timp " burn in " standard de 100 de ore . Atentie , acest test este distructiv , iar fabrica de obicei distruge destule difuzoare pana " hotaraste " cati Wati are un difuzor sau o incinta acustica ....... Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Eu m-aş orienta după cît de mult se chinuie diful, adică cît se deplasează şi cît distorsionează la ureche. Sînt nişte boxe şi un amplif atît de scumpe să merite tot deranjul de a le testa în fel şi chip? Sau nu se găsesc date pe net? Link spre comentariu
Vizitator Mordor Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Nu se gasesc date pe net. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Şi sînt secrete numele lor? Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Totusi nu vad de ce c-un voltmetru de AC bun(sa masoare ok si la 20KHz),o sarcina artificiala si un generator de semnal nu s-ar putea masura puterea unui amplificator Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=35&t=12331 Link spre comentariu
Vizitator Mordor Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Amplificator JVC,iar boxele Sansui,ceva mai vechi.Au eticheta rupta si nu cunosc modelul si datele.Iar JVC-ul e slab descris.Dar,cred ca oricum le fac vant pentru ca nu par cine stie ce. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 Tot nu spui cum îl cheamă pe amplif, iar nişte poze cu boxele ajută la identificarea lor. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 27, 2011 Partajează Postat Decembrie 27, 2011 ..... oricum le fac vant pentru ca nu par cine stie ce.Oricum nu conteaza ce vei face cu ele.......Dar pozele erau binevenite ! Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 27, 2011 Partajează Postat Decembrie 27, 2011 Probabil se jenează cu ele, de aia nu ne-a spus exact. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum