Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sound reactive leds

Vizitator kaelitso

Postări Recomandate

Vizitator kaelitso

Salut, in primul va rog sa ma scuzati daca am postat intr-o sectiune gresita a forumului :nas:.As avea nevoie de putin ajutor... Vreau sa imi fac o "jucarie" formata din niste leduri (sau 1 in cazul meu), un tranzistor, un jack si o alimentare de 12v.Am inteles ca acei 12v sunt necesari pentru acel tranzistor in mare si de asemenea si pentru leduri... Eu o sa folosesc un led smd de 12v (de la pozitia de la o masina), toate sunt legate conform unui tutorial de pe internet mai putin alimentarea... in tutorial arata ca este folosit un incarcator de 12v DC, ceea ce eu nu gasesc prin casa dar m-am gandit la ceva si am nevoie de niste pareri sa nu fac vreo boacana :jytuiyu. As putea folosi ca alimentare o baterie de masina cu 12v? nu imi va afecta placa de baza a calculatorului in vreun mod?Multumesc si astept raspunsuri :d!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mikella

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ia pune aici schema ce vrei sa o faci! Ai 12v si in calculator nu trebuie sa stai cu bateria masinii sub masa. Vrei sa clipeasca ledul dupa muzica sau ce? Daca nu stii ce faci intreaba aici si posteaza schema sa te sfatuim noi ca altfel ai sa plangi dupa calculator! Sanatate!

Link spre comentariu
Vizitator kaelitso

tocmai de asta am intrebat mai intai, insa nu stiu daca merge si cu alimentarea din sursa...

stiu ca pe molex sunt 5, 7 si 12v

"schema" e asta:

si da, vreau sa clipeasca dupa muzica...

ps: imi cer scuze daca nu am voie cu video-uri de pe youtube !

Link spre comentariu

Treaba asta am facuto si eu mai demult! In baza tranzistorului pune un condensator electrolitic de 10uf, cu minusul spre tranzistor, iar pe plus pui firul care duce semnal. Asa iti protejezi placa de sunet in cazul unei defectiuni a tranzistorului. Faci montajul, il alimentezi si dai cu degetul pe plusul de la condensator.Ar trebui sa se aprinda ledul un pic.Daca totul este ok baga muzica.Daca nu intelegi cum vine iti fac o schema.Alimentezi montajul din sursa calculatorului galben+ si negru-. In calculator nu ai 7v nicaieri!

Link spre comentariu
Vizitator kaelitso

rosu si galben nu e de 7v? mie asa imi citeste aparatul de masura... :nas: condensator nu cred ca am prin prostiile mele pe aici din pacate :cry: e chiar asa mare riscul sa fac vreun scurt?

Link spre comentariu

Cumperi,e 50 de bani unul.Merge si cu 22u,15u 2*4,7u(combinatii,valoarea sa fie pe la 10u.De scurt...poate ai onboard sunetul si se mai duce si MB;de fapt fa fara condic,tocmai am o placa de baza de vanzare :) ...ieftina si buna.

Link spre comentariu

nu, nu :speriat nu vreau sa stau pe laptop :))se pare ca am gasit un condensator de 22uf, o schema mai precisa cum sa il leg imi puteti furniza? daca nu sunt prea insistent :(

Si sa stam noi pt problema ta?Craciun fericit
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări