Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panasonic DMC-LS1

TBone

Postări Recomandate

Zgomotul tine mai mult de ISO mare. Daca folosesti blitul aparatul trece (ideal) pe un ISO mai mic. Insa am intalnit aparate (Fuji si HP) care pe auto mareau mult si ISO chiar daca foloseam blitul. Crescand ISO, crestea si zgomotul. Daca fortezi ISO la o valoare mica si ai un blit suficient de puternic nu cred ca sunt probleme. Insa nu prea poti fotografia (fara un filtru) obiecte din care se reflecta puternic lumina. E adevarat ceea ce spune nicul. Pofta vine mancand. Incearca sa nu faci prea multe compromisuri pentru ca sunt multi bani in joc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 72
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hugo

26

• TBone

25

• nicul

17

• Tavi

1

Top autori în acest subiect

Am facut cateva poze cu si fara blitz la o rezolutie mai mica.Toate cu trepied si cu 200W lumina in camera. Insa nu cade direct pe obiectul fotografiat.Prima e la ISO64 fara blit.Fara trepied poti avea si mama stabilizatorelor ca nu iese. Doar daca poti sta nemiscat 1 secunda.Zgomotul e ok.[/img]

Link spre comentariu

Si ultima ISO400 cu blit.Zgomotul e mai putin vizibil insa e mare. Cat despre reflexii - no comment.Si nu cred ca e stricat aparatul.Probabil un filtru ar rezolva problema pe jumatate.

Link spre comentariu

Nicul cred ca ai Panasonic din cate am inteles. Nu vreau sa ne duelam da incearca sa pui si tu ceva echivalent. Adik un obiect mai lucios fara lumina directa pe el si de la juma de metru fotografiat. Pozele le-am facut la 1 Mega.

Link spre comentariu

acu am un Pana LZ-2, mai ieftin decat Sony-ul tau, dar nu vad de ce trebuie sa ne duelam, din contra putem invata cu totii cate ceva.

Sa pun niste poze comparative. Apropo poate imi ziceti si mie cum se pun ca sa apara download.

La un fel de club foto s-a hotarat sa facem niste poze cu aparatul cel mai tare, un canon eos 20d (in prim plan). Am tras si eu o poza rapid, in timpul preparatiunilor, din mana si fara flash. Aparatul meu a calculat timpul de expunere la 1/8 si un iso de 200. Chiar daca mai maream iso-ul nu crestea viteza semnificativ. La timpul asta lung e clar ca personajele (care se miscau si nu stateau sa pozeze) au iesit ca vai de ele. Se vede si ceva zgomot pe pantalonii verzi si pe negrul aparatului.

De remarcat e faptul ca era destul de intunecos, dar canonul a facut pozele la 1/60 cu iso 1600. Alti bani alta distractie. Chiar si asa am remarcat ceva pete rosii pe piele cand am pus pozele in ordinator, deci bani mai multi nu inseamna neaparat satisfactie mai mare.

Posted Image

Link spre comentariu

uite o poza cu un obiect deosebit de lucios pentru care mi-ar fi trebuit niste becuri bagate in dispersoare (cel mai ieftin le faci cu niste cutii translucide de plastic, dar trebuie sa fie suficient de mari ca sa nu le topeasca caldura becului)

Posted Image

Link spre comentariu

Aparatul meu nu e chiar scump. Are un 6x in plus la obiectiv, 0.5" in plus la ecran, viewfinder electronic. Mai gasesti si un incarcator cu doi acumulatori in cutie plus ceva bucati de plastic(parasolar si adaptor). Si in plus mai sunt 18 mega de memorie. Toate astea pentru 6 milioane in plus(acum cateva luni ceva mai mica diferenta).

Un FZ30 de la Panasonic e scump. Pentru aproape 30 mil(daca nu prinzi vreo reducere) ai niste poze super granulate. Zici ca ai pozat prin perdea. In rest e super ok. :finga:

E curioasa "evolutia" camerelor.

La Panasonic e dubioasa seria low de la FZ. De la FZ4 la proaspatul FZ7 trecand prin FZ5 au inghesuit niste pixeli in plus pe acelasi senzor(1/2.5") si adaugat alte optiuni prin meniu plus focusul manual la FZ7 insa pozele sunt cam la fel. Ce se vede e faptul ca a crescut zgomotul odata cu cresterea pixelilor. Si cred ca atinge apogeul prin FZ30 si LX01. Doar FZ20 ce mai salveaza reputatia.

Ok mi se pare seria FX de la Panasonic. Cred ca e cea mai bine desenata si performanta din clasa ei. Doar Casio cu Z-urile, in special cu Z55 si 57 se apropie. Z55, cu ecran de 2.5", obiectiv Pentax, un acumulator ce duce 400 poze si care mai si scoate pozele cum trebuie, e o alegere cred inspirata la pretul de sub 10 mil.

Sony a inghesuit si el mai multi MP pe acelasi senzor(probabil ca sa nu modifice sasiul), a deschis sezonul la super zgomot prin cresterea ISO pana la 1000(chiar ma lasa rece) scazand rezolutia ecranului si aruncand doua alkaline in cutie(ca sa se incadreze in buget).

Plus ca s-au mutat din Japonia in China cu camerele mai ieftine. :finga:

La Panasonic apreciez culorile naturale si lipsa aberatiilor cromatice la superzoomuri. Insa prospaturile cu multi pixeli sunt mult prea zgomotoase pentru pretul lor.

Sony si Canon ma impresioneaza prin camerele lor cu senzorul de 7MP(1/1.8"). Cred ca sunt cele mai clare poze vazute prin reviewuri. Sunt curios cum va fi noul H5 de la Sony care va avea tot 7MP dar inghesuiti pe 1/2.5".

Iar am vorbit prea mult. O sa primesc ban de la moderatori.

Am stat doua luni calare pe net sa-mi gasesc o digitala si nu ma pot abtine. Mi-au trecut prea putine camere digitale prin mana(la clasice am plans cand s-a stricat Zenitul si a trebuit sa cumpar o compacta, Praktica)deci m-am bazat foarte mult pe reviewuri.

Si nu cred ca sunt partinitoare reviwurile. Poate ca acorda mai multa atentie unor firme consacrate insa daca citesti printre randuri tot iti faci o parere. Si daca ar fi partinitori e cam ciudat sa gasesti aceeasi calitate la pozele aceluiasi aparat pe mai multe siteuri. Doar daca n-au vorbit toti intre ei.

Pentru reviwuri am "consultat"

http://www.dcresource.com/

http://www.dpreview.com/

http://www.steves-digicams.com/

si

http://www.pbase.com/cameras

ca sa compar pozele "profesionistilor"de prin reviewuri cu cele facute de amatori ca si mine.

Noapte buna!

Link spre comentariu

Sa ma las un pic in mainile stabilizorului.Fara blit, 1/5 secunde si ISO 200. :chior: Nicul, uitasem sa-ti spun cum sa faci sa apara "Download": Browse la Filename.Si voiam sa stiu si eu cum faci tu sa ...nu-ti apara "Download". :tongue3: Gata. Ma cheama sotia. Nu poate sa doarma din cauza tastaturii. :smt024

Link spre comentariu

ura, a aparut si canon S3 IS.oare de ce ma bucur? senzor tot de 1/2,5" ecran de 2 inchi, oleaca mai mare decat porcaria aia de 1,8 de la S2 care nu se vedea daca era soare afara. 6 megapixeli, cam putin in ziua de azi.gata, m-am linistit, astia scot modele noi doar ca sa se afle in treaba, mai bine strang bani si-mi iau un olympus serios.

Link spre comentariu

Si voiam sa stiu si eu cum faci tu sa ...nu-ti apara "Download". :tongue3:

Eu fac asa : Posted Image

Adica intru pe: http://www.imageshack.us/

acolo uploadez poza pe care vreau sa o pun pe forum si dupa upload iti da el mai multe linckuri si de acolo selectezi (e undeva mai jos) Hotlink for forums (1) si faci copy paste si aia e. succes si multumesc pentru ajutor.

am pus si eu o poza cu obiecte lucioase, dar nu stiu ce camera era ca nu era a mea si aseara in bar era intuneric si nu am vazut ce era , parca era toshiba daca exista asa ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări