Vizitator sorin28m Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 salutare! am inceput sa construiesc un cuptor pentru polimerizare dupa acoperirea pieselor cu vopsea pulbere "powder coating" structura am terminat-o,interior am montat tabla si acum am ajuns la partea electrica,electronica dupa care urmeaza izolatia si acoperirea cu tabla pe exterior la electrica si electronica sunt "varza" deci va cer ajutorul incinta are in jur de 1,5 metri cubi am 10 rezistente cu quartz,ca si astea din poza nu stiu de cati watti sunt temperatura in cuptor vreau sa ajunga pana la max 250 grade celsius,sa o pot seta cum vreau eu adica la 180grade 200grade etc,mai am nevoie de un timer care sa opreasca cuptorul dupa "n" minute si cam atat. eu am cuptorul si rezistetele,...ce mai imi trebuie si daca nu cer prea mult o schita, facuta "ca pentru prosti" adica fara semne specifice electricienilor, m-ar ajuta enorm da..era sa uit,un bec inauntru este neaparat nevoie! multumesc anticipat ! Link spre comentariu
costy Postat Decembrie 20, 2011 Partajează Postat Decembrie 20, 2011 cam greu fara sa stii puterea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 20, 2011 Partajează Postat Decembrie 20, 2011 salutare! am inceput sa construiesc un cuptor pentru polimerizare dupa acoperirea pieselor cu vopsea pulbere "powder coating" structura am terminat-o,interior am montat tabla si acum am ajuns la partea electrica,electronica dupa care urmeaza izolatia si acoperirea cu tabla pe exterior la electrica si electronica sunt "varza" deci va cer ajutorul incinta are in jur de 1,5 metri cubi am 10 rezistente cu quartz,ca si astea din poza nu stiu de cati watti sunt temperatura in cuptor vreau sa ajunga pana la max 250 grade celsius,sa o pot seta cum vreau eu adica la 180grade 200grade etc,mai am nevoie de un timer care sa opreasca cuptorul dupa "n" minute si cam atat. eu am cuptorul si rezistetele,...ce mai imi trebuie si daca nu cer prea mult o schita, facuta "ca pentru prosti" adica fara semne specifice electricienilor, m-ar ajuta enorm da..era sa uit,un bec inauntru este neaparat nevoie! multumesc anticipat ! Mai ai nevoie si de un ventilator care sa miste aerul in interiorul cuptorului pentru omogenizarea temperaturii.Vopselele electrostatice polimerizeaza la 180grade si e nevoie de un regulator de temperatura si proces care sa lucreze impreuna cu un termocuplu tip K pentru rezultate bune.Timpul de polimerizare a vopselei este de aproximativ 25 de minute dupa ce cuptorul a atins temperatura de 180grade celsius.http://www.1v.ro/magazin/images/regulat ... x96-mm.png Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 20, 2011 Partajează Postat Decembrie 20, 2011 nu stiu de cati watti suntPuneti in serie un ampermetru, care poate masura minim 10A, alimentati la 230V, si vedeti cati amperi consuma. Apoi inmultiti amperii aia cu 230, si aflati astfel de cati wati sunt acele rezistente... Link spre comentariu
Vizitator yo3gts Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 In principiu ai intuit bine ca iti trebuie...termoregulator, timer(releu de timp) si unu releu de comanda(sau doua daca ai un curent prea mareprin rezistente)As recomanda un termoregulator tip Omron care are si control PID si eventual iesire nu pe releu cu contacte mecanice ci in tensiune si "ataci" un releu SSR(solid state relay)...Schema este simpla de tot...timerul inseriat cu termoregulatorul, iar pe termoregulator ai schema de conexiune...Spor la treaba! Link spre comentariu
znecula Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 salutare! am inceput sa construiesc un cuptor pentru polimerizare dupa acoperirea pieselor cu vopsea pulbere "powder coating"structura am terminat-o,interior am montat tabla si acum am ajuns la partea electrica,electronica Mai ai nevoie si de un ventilator care sa miste aerul in interiorul cuptorului pentru omogenizarea temperaturii.Vopselele electrostatice polimerizeaza la 180grade si e nevoie de un regulator de temperatura si proces care sa lucreze impreuna cu un termocuplu tip K pentru rezultate bune.Timpul de polimerizare a vopselei este de aproximativ 25 de minute dupa ce cuptorul a atins temperatura de 180grade celsius.http://www.1v.ro/magazin/images/regulat ... x96-mm.pngVentilatorul nu va sufla pulberea de pe piesele bagate in cuptor? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Rezistentele de incalzire la astfel de cuptoare se monteaza in partea de jos a cuptorului iar ventilatorul in partea de sus.Ventilatorul trebuie sa asigure o turbionare usoara a aerului cald iar directia jetului de aer ventilat este in jos(contracurent);puterea ventilatorului se alege in functie de marimea cuptorului;nicidecum nu trebuie sa produca in cuptor un mic taifun! Link spre comentariu
znecula Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Am inteles cum e cu ventilatorul.Care e restul instalatiei de vopsire?Am inteles ca pulberea se depune electrostatic pe piesele in cauza.Care e procedeul de obtinere a tensiunii electrostatice si ce fel de pistol se utilizeaza?Se poate construi diy?Stima. Link spre comentariu
Vizitator sorin28m Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 va multumesc tuturor pentru sfaturi! instalatia de "vopsire" este Nordson nu stiu daca se poate manufactura acasa dar exista variante mult mai ieftine! Link spre comentariu
znecula Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Cam ce pret are utilajul Nordson? Link spre comentariu
Vizitator sorin28m Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Cam ce pret are utilajul Nordson?4800 e plus tva a costat al meuun cuptor profesional se invarte tot in jurul acestei sume.am ales sa fac eu cuptorul in primul rand din cauza pretului si in al2lea rand pentru ca eu nu am nevoie de un cuptor foarte marecuptorul meu este de 1500/1200/1200 aici aveti un link, http://www.powdercoatingforum.net/showt ... -with-pics, de unde m-am inspirat pentru al meu doar ca eu l-am facut orizontaldaca un coleg poate sa-mi faca o lista cu ce trebuie sa cumpar in afara rezistentelor pe care le am as fi foarte recunoscator ! poate si niste lincuri cu magazine online de unde pot comanda piesele respective!multumesc mult inca o data siSARBATORI FERICITE SI LA MULTI ANI !!!! Link spre comentariu
znecula Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Multumesc!4800 euro sau ron?Pentru automatizarea ta vezi la adelaida sau intra aici pe forum la servicii si poate gasesti pe cineva sa-ti faca tot ce-ti trebuie.Stima. Link spre comentariu
Vizitator sorin28m Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Multumesc!4800 euro sau ron?Pentru automatizarea ta vezi la adelaida sau intra aici pe forum la servicii si poate gasesti pe cineva sa-ti faca tot ce-ti trebuie.Stima.Din pacate euro.eu sunt din Arad,daca este un user priceput la treburi din astea in Arad sau imprejurimi mi-ar fi de mare ajutor ! contra cost bineinteles ! icon_jook Link spre comentariu
zolibus Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 Te pot ajuta.Scrie-mi pe MP un nr. de telefon pe care te pot contacta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum