MariusTehnik Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Buna seara . doresc sa realizez montajul din imaginea de mai jos dar am o nelamurire .. acea dioda are un anumit rol ? e nevoie de ea dupa iesirea switch-ului? sau se poate scoate din schemaVreau ca sa am posibilitatea de a comanda releul si fara comanda de la portul paralel Link spre comentariu
costi002 Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 asa cum este acuma, daca vei da de switch nu vei obtine nimic. ori o intorci invers, ori o scoti. de unde ai schema?LE: se poate renunta la dioda de langa releu, exista una interna un uln2803 Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Decembrie 19, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Schena e de aici http://www.societyofrobots.com/member_tutorials/node/187 mai exact partea de comanda manuala a releului , dioda am trantito eu acolo sperand sa nu influenteze cand ii dau comanda de la switch In concluzie o scot afara sau o las acolo???Vreau sa functioneze releul si la comanda date pe ltp cat si manual Link spre comentariu
costi002 Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 daca stau sa ma gandesc mai bine, si vazand schema interna a lui uln nu este ok. de ce? pai daca din portul paralel vine comanda de hi pe iesire, adica sa fie releul nealimentat si pui la masa prin sw faci un mare scurt.o sa ma gandesc la o solutie. Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Decembrie 19, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2011 ia uite aici http://www.societyofrobots.com/member_t ... d_data.pdf Pe portul paralel vine comanda de + (hi) la intrarile uln-ului iar iesirea din uln e pe minus Link spre comentariu
costi002 Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 intoarce dioda invers si va mergeLE: mai trebuie o dioda inseriata cu releul.fac o schema si o postez Link spre comentariu
costi002 Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Ceva de genul. Nu conteaza ca acolo scrie uln 2002. e un exemplu Link spre comentariu
costi002 Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 De fapt, este open colector si poti renunta la ambele diode. Scuze de deranj, sper sa nu te fi Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Decembrie 19, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2011 ceva de genul ? Link spre comentariu
costi002 Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 asa am vrut sa zic. dar m-am uitat mai atent si va merge fara diode. exact cum este si in schema, pentru ca este open colector. Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Decembrie 19, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2011 renunt la diode atunci , eventual las dioda in paralel cu releul sa raman linistit Link spre comentariu
costi002 Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 cum doresti. dar are una interna. cel putin asa apare in datasheet Link spre comentariu
costi002 Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 ai un program care controleaza portul paralel si vrei sa comanzi relee cu el? Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Decembrie 19, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2011 am ceva program dar nu pe calculatorul acesta , ms de ajutor Link spre comentariu
Vizitator FocusSAN Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 Ce se mai poate face cu un ULN2803A? Am gasit un astfel de integrat si nu stiu daca sa il pastrez sau nu.La ce este el cel mai folosit? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum