Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema contact cheie

florynyk

Postări Recomandate

cel mai usor si mai ok pt tine ..si eu am folosit aceasta metoda la cateva redresoare sau robot auto ..ceva gen cum e la legaturile de la motoarele electrice punti ..una comuna pt intrare punte redresare si restul pt fiecare treapta traf ..tu schimbi puntea pt fiecare dupa cum iti convine si sa fie mai usor piulita tip fluture 

Link spre comentariu

Oricum contactul ala o sa crape dupa 2-3 folosiri datorita curentului mare. Mai bine folosesti ceva relee de curent mai mare, pe care le comanzi din butoane, dintr-una din ramurile de 12 V...asta daca nu preferi ce ti-au recomandat colegii mai sus, adica ceva simplu si fiabil, decat rahatul ala de contact.

Link spre comentariu

Da,ar putea construii un mic pupitru de comanda cu 4 relee de 12V/30A(relee auto),comandate cu o claviatura-de exemplu recuperata de la un radio Gloria(sau un radio strain deoarece claviatura de Gloria e cam proasta)

Link spre comentariu

(sau un radio strain deoarece claviatura de Gloria e cam proasta)

Nu toate claviaturile de Gloria au fost proaste(pot sa-ti demonstrez cu claviaturi care functioneaza ireprosabil din 1975...sa tot fie 40 ani),insa as fi fost curios cum reusesti sa recuperezi una functionala dintr-un aparat...

Link spre comentariu

O poate pastra pe vechiul cablaj eliminand toate componentele de rf.

Macelarind cablajul(pt ca nu scapi doar cu deplantare,trebuie sa distrugi si puntile dintre pini),si facand lipituri inclusiv pe partea plantata,pt ca anumiti pini ai claviaturii au fost taiati din start la plantare...e o treaba gospodareasca,n-am ce zice.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Tractor U 65 nu exista. Sa zicem ca este U 650.

Ai acolo niste cifre pe fiecare contact. Acele cifre sunt corespondente pentru fiecare pozitie.

Notita tehnica a tractorului iti va da detalii.

Colegul manolo a fost mai rapid si mai eficient

Stima.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Este bine ca ai la tractor aceste optionale.

Considerand ca acelea sunt functionale,  iti mai trebuie: semnalizare, stop pe frana, mers inapoi si  proiectoare/pozitie de ceata.

Nu uita de remoca. Trebuie sa aiba in spate aceleasi sisteme luminoase ca si tractorul.....Fara faruri cu faza lunga si scurta. Poate fi, eventual, unul singur pentru iluminarea unui proces tehnologic de incarcare/ descarcare.

Editat de PINTI
Link spre comentariu
Acum 3 ore, Florin berdila a spus:

am luat un contact cu 5 poziti de lucru pentru un tractor u 65 dar nustiu sal leg am facut poze si celui nou si celui care este legat acum ma puteti ajuta

P_20191005_102016.jpg

P_20191005_102028.jpg

In primul rand nu ai luat ce trebuie,cel nou este de la U 445,cel vechi este de la U 650(schemele de conexiuni si actionare sunt diferite)...te superi ca ti se raspunde la misto...daca nu stii sa citesti si sa interpretezi o schema banala ca U 445 sau U 650,las-o balta,risti sa dai foc instalatiei sau sa faci alte tampenii...fara suparare.

Chiar daca tensiunea acumulatorului ti se pare nepericuloasa ,poate crea pagube materiale serioase daca nu stii ce faci!

Editat de yo2mhj
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări