Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme DELL D620 (BIOS/Hardware related)

Vizitator culdaraul

Postări Recomandate

Vizitator culdaraul

Salutare. Zilele acestea am primit un laptop Dell D620 care are urmatoarea problema foarte ciudata. Nu vrea sa imi recunoasca hard-discul de nici o culoare. Primesc ceva eroare de genul "No boot sector". Daca incerc sa instalez WinXP, imi zice ca nu a gasit nici un HDD instalat (desi, il vede in BIOS ca "160gb hard disk drive"). Daca incerc sa instalez Windows 7, imi da tot felul de BSOD-uri (BAD_POOL_HEADER, IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, sau erori de genul 0X0000...)Dupa indelungi resetari de BIOS (scos bateria) si reinstalari de BIOS, am reusit sa trec de prima faza (creat 2 partitii, formatat), dar cand sa mearga la faza a2-a a instalarii, am primit din nou mesajul "no boot sector".Tind sa cred ca e o problema ori cu BIOS-ul (nu isi face update-ul chiar cum trebuie), sau cu memoria EPROM in care este salvat BIOS-ul.Sau, poate sa fie defect vreun controller I/O.Ceva idei ? Sa incerc un reflow la chipset ?Va multumesc pentru eventualele raspunsuri :).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spammer

1

Top autori în acest subiect

Vizitator vdrapaca

...Ceva idei ? Sa incerc un reflow la chipset ?...

Am patit si eu asa ceva... Prima data se datora HDD defect. A doua oara conectoarelor SATA oxidate. Puteti incerca o curatare a contactelor HDD cu o guma fina.BAFTA!
Link spre comentariu
Vizitator culdaraul

Nu e de la Hard Disk. Am incercat cu 3 hard-discuri care merg pe alt Dell identic.Am schimbat cipul de BIOS cu altul de pe alta placa moarta, dar se manifesta la fel. Alte idei ? :d

Link spre comentariu

Nu e de la Hard Disk. Am incercat cu 3 hard-discuri care merg pe alt Dell identic.Am schimbat cipul de BIOS cu altul de pe alta placa moarta, dar se manifesta la fel. Alte idei ? :d

posibil probleme la southbridge.... incearca sa instalezi un linux si vezi daca se manifesta la fel(bsod. etc..)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări