Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Domeniu web,gazduire web.

GS

Postări Recomandate

Salut!Am o nelamurire:Desi am citit destul despre gazduirea site-urilor web,vreau sa stiu:Daca achizitionez un domeniu .com,de ex,asta inseamna O SINGURA ADRESA web(nume.com).Daca am 3-4 siteuri(unul e-commerce,unul personal,etc...,imi trebuie si spatiu de gazduire.Intre cele doua notiuni,domeniu si spatiu de gazduire nu este nici o legatura?!Deci,pentru patru siteuri am nevoie sa cumpar patru domenii si separat spatiul de gazduire (hosting),aferent?Multumesc anticipat pentru lamuriri.GS.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• peshte

2

• GS

1

• ComponentePc

1

Salut!

1. Daca achizitionez un domeniu .com,de ex,asta inseamna O SINGURA ADRESA web(nume.com).

2. Daca am 3-4 siteuri(unul e-commerce,unul personal,etc...,imi trebuie si spatiu de gazduire.

3. Intre cele doua notiuni,domeniu si spatiu de gazduire nu este nici o legatura?!

4. Deci,pentru patru siteuri am nevoie sa cumpar patru domenii si separat spatiul de gazduire (hosting),aferent?

1. Inseamna o singura adresa, domeniul principal si poti avea unul sau mai multe sub-domenii.

Ex. domeniu principal: http://www.numedomeniu.com

Ex. sub-domeniu: http://www.numesubdomeniu.numedomeniu.com (unde numesubdomeniu si numedomeniu sunt cuvinte alese de tine).

2. Pentru orice domeniu ai nevoie de gazduire. Domeniul principal este doar adresa virtuala a unui site. Ai intotdeauna nevoie si de host (spatiu de gazduire) pentru a incarca fisierele site-ului pe server-ul respectiv.

3. Domeniul este adresa fizica a unui site iar spatiul de gazduire este adresa fizica unde pot fi gasite fisierele site-ului.

4. Pentru site-uri diferite ai nevoie de domenii diferite. Sunt unele hosting-uri care accepta mai multe domenii principale, dar gandeste-te ca te va costa destul de mult avand in vedere traficul pe care il vei genera cu patru site-uri, de exemplu.

Link spre comentariu

Numele si adresa sunt doua lucruri diferite:

-Numele (de domeniu) este ala din litere, de exemplu GS.ro

-Adresa (IP) este aia din 4 cifre, sa zicem 74.125.79.103

Ca sa fie mai clar, atunci cand "cumperi" un domeniu, ceea ce faci tu de fapt este o rezervare a numelui ales, atat. Rezervarea este pe o durata limitata sau nelimitata (de exemplu rezervarile de domenii .ro sunt fara limita de timp, pe viata)

Exemplu: daca iti "cumperi" GS.ro, asta inseamna ca l-ai rezervat si altcineva nu il mai poate folosi.

Ca sa faci domeniul GS.ro sa corespunda unui server trebuie sa existe o echivalenta intre nume (GS.ro) si adresa IP (adresa IP e aia din 4 cifre gen 74.125.79.103 si trebuie neaparat un IP rutabil, nu merge orice IP). Pentru asta, cel care iti face rezervarea, publica la cererea ta numele de domeniu si adresa IP corespunzatoare in tabela DNS (DNS = Domain Name System). Adica spune lumii intregi ca, de acum inainte, cine vrea sa acceseze GS.ro va fi trimis catre adresa 74.125.79.103. La acea adresa trebuie sa existe un calculator, mai exact un server, care sa poata prelua vizitatorii si sa-i serveasca cu pagina ta de web sau cu alt serviciu pe care clientul il cauta la GS.ro.

Pentru ca un server e scump si are nevoie de personal calificat, de obicei e mai ieftin, mai fiabil si mai usor sa inchiriezi serviciile de gazduire (hosting = gazduire) de la o firma serioasa de hosting, firma care sa aiba personal calificat, echipamente profesionale si legatura foarte buna la Internet.

In concluzie pasii sunt cam asa:

-rezervi numele de domeniu

-cauti o firma de hosting

-firma iti spune ce adresa are server-ul pe care va sta situl tau

-trimiti adresa la cel care ti-a facut rezervarea de nume si acesta publica numele si adresa in DNS

-mai departe iti construiesti situl (paginile tale de web sau alte servicii pe care le vei oferi) si le urci pe server-ul firmei de hosting.

De obicei firmele de hosting ofera pachete complete de servicii cu rezervare de domeniu, web design, administrare, de toate.

Citeste si ce scrie aici:

http://www.rotld.ro/

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator paulpal

@ GS Poti sa creezi mai multe site-uri pe un singur domeniu, insa o sa trebuieasca sa creezi subdomenii. De exemplu domeniu.com este domeniul principal, iar tu poti creea magazin.domeniu.com , forum.domeniu.com, acasa.domeniu.com. In functie de cate subdomenii iti permite providerul de web hosting.Sfatul meu este sa cumperi domenii separate. Domeniile cu extensia .eu sunt destul de ieftine, sau domeniile .com ajung la maxim 10 euro / an.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator derma

In functie de importanta fiecarui proiect poti apela si la solutii gratuite. Desi recomand sa cumperi un domeniu decent (pana si .info a scapat de reputatia proasta), pentru teste sau proiecte temporare, poti incerca .tk sau co.cc.Cand vine vorba de hosting poti incerca o solutie gratuita dar terbuie sa te astepti din start la probleme. Printre care: ceva downtime, niste pierderi de date, probleme de securitate (virusi/malware) si suport tehnic aproape inexistent. In general, firmele care ofera hosting gratis te "obliga" sa pui un link spre ei, depinde cat cauti, oferte gasesti, timp sa ai. Iti recomand totusi ca pentru proiectele mai putin personale sa cauti un hosting decent, cu plata.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Daca e cineva interesat de gazduire, as mai avea loc in serverul meu si preturile sunt decente in raport cu ce ofer. Este server inchiriat intr-un datacenter profesional, nu e ceva inhouse si ofer acces CPanel, baze de date, si tot ce ai nevoie pt gazduire (de fapt si cu asta ma ocup).Pentru mai multe informatii, pm me, sa nu facem reclama prea multa :jytuiyu

Link spre comentariu
Vizitator mariusp9

Gazduirea este practic locul unde iti stochezi siteul,unde tii toate fisierele luiDomeniul web redenumeste ip-ul care il primesti de la hosting cu o extensie .com , .ro,etcDaca vrei sa nu cumperi hosting pentru toate siteurile poti cumpara un VPS unde sa hostezi toate cele 4 siteuri!

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Un vps costa destul de mult in raport cu cat produce un site de debut. Se merita, pentru ca sunt mult mai multe resurse alocate, dar de la un anumit nivel in sus.Pana una alta, poti incerca un cont de shared hosting care permite mai multe site-uri (cu dezavantajul ca daca este hack-uit un site, sunt toate compromise). Bineinteles, daca ajungi la peste 50 000 de vizitatori lunar, te poti gandi la un vps, mai ales ca la cifra aia, site-ul tau ar trebui sa produca si sa justifice pretul.Domeniul este foarte important in functie de piata pe care vrei sa activezi. Cu un domeniu .tk sau .co.cc , desi suna frumos ca-s gratuite, nu vei ajunge niciodata sa ai prea multi vizitatori (estimez la 500-1000 lunar). In primul rand Google acorda o importanta mai mare domeniilor .ro atunci cand cauti din Romania. .tk e republica Tokelau :), poate acolo vei reusi sa il urci :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări