Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe legate

Vizitator marinica mihai

Postări Recomandate

Vizitator marinica mihai

Salut.m-am contrazis astazi cu tatal meu.eu am o boxa cu filtru de 100 w.si o statie de 300w.iam zis lu tata k dak leg 3 boxe de 100w nu imi arde filtrele (legare prin speakon una de alta)tata zice ca nu e asa ma poate lamurii cineva si pe mine.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

3

• Kuki

1

• zal

1

Top autori în acest subiect

Filtrele din boxe sunt pasive? si ce impedanta au acele boxe? PS; Daca si anume conectezi 3 boxe de 100W impreuna nu inseamna ca vei avea una combinata de 300W, ci inseamna ca vei avea cel mai probabil o modalitate sigura de distrugere a amplificatorului.

Link spre comentariu
Vizitator marinica mihai

filtre pasive.tata zice k doar daca le leg in serie boxele scot din ele 300w.dar dak le leg una cate una cik tot 100 de w are asta nu inteleg.la un amplificator de 300 w daca pun 2 boxe au filtre de 100 w se ard filtrele?

Link spre comentariu

filtre pasive.tata zice k doar daca le leg in serie boxele scot din ele 300w.dar dak le leg una cate una cik tot 100 de w are asta nu inteleg.la un amplificator de 300 w daca pun 2 boxe au filtre de 100 w se ard filtrele?

-Nici tu nici tatal tau nu prea aveti dreptate, din 3 boxe de 100W n-ai cum sa scoti 300W indiferent de cum le conectezi, la varianta in serie se tripleaza impedanta deci puterea in loc sa creasca se diminueaza sever, iar in paralel risti sa crape ampliful datorita impedantei de sarcina prea mici.-Cat despre filtre, depinde de configuratie, la joase de obicei este o inductanta care are ca rol cresterea impedantei direct proportional cu frecventa, este posibil sa crape condensatorii care separa mediile si inaltele ( in functie de cate cai are filtrul ), pe de alta parte iti pot crapa chiar difurile daca le dai prea mult.
Link spre comentariu
Vizitator marinica mihai

in fine...eu am o boxa de cu filtru de 100w si aplif de 300 tata cik o ard si eu iam zis cand o sa am cantare cu ea mai leg ink o boxa de asta a mea de la speak on acolo si merg cu aman2 ca sa nu fie riscu' sa ard filtru...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări