Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

focus la Canon 350D

Vizitator bsorin19

Postări Recomandate

Vizitator bsorin19

Problema mea este : am un aparat foto Canon 350D, si folosesc la el in special obiective mai vechi, cu focus manual, pe sistem M42. Cei de la Canon au scos functia de focus confirmation cand aparatul nu detecteaza un obiectiv montat. Exista asta pentru a rezolva aceasta problema.

Cum functioneaza? pacaleste aparatul ca ar fi montat un obiectiv pe el. Confirmarea focusul-ui nu are nici o legatura cu prezenta unui obectiv compatibil. Este doar o chestie de marketing.

Ce as vrea? Un electronist priceput, care sa-si dea seama cum sunt legate acele contacte (ca nu prea cred ca ar avea si ceva componente prin ele), si sa-mi faca acel traseu. Pot pune la dispozitie un obiectiv Canon, pentru research:).

Vreau pe cineva din Bucuresti, care sa se priceapa, sa nu ma omoare la pret, si sa nu-mi strice obiectivul Canon in timpul research-ului.

Poze cu adaptorul fara circuit (pe acesta il am): aici

poze cu adaptor + circuit :aici

(mie chiar nu mi se pare ca ar avea altceva decat niste trasee, si daca rusii si-au dat seama cum trebuie unite contactele, cred ca-si pot da seama si romanii)

[email protected]

0746817497

http://bsorin.lx.ro

mutat de niq_ro la FOTO, inclusiv schimbat nume din "Ajutor"

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BLK

1

• one

1

Top autori în acest subiect

Iti doresc succes in rezolvarea problemei, dar incearca data viitoare cand postezi sa fii mai original.Sunt destui care iti intituleaza topicurile "Ajutor". Daca toata lumea ar face la fel, atunci titlurile nu si-ar mai avea rostul.Daca ar fi forumul meu, probabil as face un script care sa modifice orice titlu care contine "ajutor" sau "ajutooor" in "nu am imaginatie". Doar atat, ca sa nu jignesc.

Link spre comentariu
Vizitator bsorin19

Am postat la DIY pentru ca nu am nevoie de un fotograf, ci de un electronist.O sa zic : UP ! :smt003 Hai, trebuie sa fie cineva care sa se priceapa.Eu l-am desfacut, am scos partea cu circuite, am pus-o pe aparat si am pus un obiectiv manual in fata. Confirma focus-ul, deci merge.Mai jos aveti poza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări