esu Postat Decembrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2011 Totusi exista o diferenta de preturi..."va multumesc pentru promptitudinea raspunsului ,chiar nu stiam ce sa fac pretul este undeva la 800ron deci era foarte ,,tentant ,,dal-am gasit la 12 mil.mentionez ca nu l-am cumparat. "De la ce vine aceasta diferenta?Cu stima.va salut ,diferenta vine de la rotitele de angrenare am spus si eu inca nu am discutat cu omul poate lasa si el din pret .cu stima IOAN Link spre comentariu
spik Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 (editat) Buna ziua!M-am procopsit si eu cu un asemenea strung Tos Mn 80.Inca nu l-am adus acasa, dar la o prima vedere am observat ca are o gramada de roti de schimb, pensete.Ceea ce nu stiu este daca motorul este monofazic sau trifazic. Stecherul este un model vechi cu trei pini sub forma de platband, dispusi on linie, cel din mijloc fiind mai mic. Multumesc pentru orice informatie legata de functionalitatea si operatiile ce se pot face cu aceasta unealta. Editat Mai 19, 2015 de spik Link spre comentariu
spik Postat Mai 23, 2015 Partajează Postat Mai 23, 2015 Ceva lucruri despre ce poate face un asemenea strung, un manual?Multam. Link spre comentariu
mihaighe Postat Mai 23, 2015 Partajează Postat Mai 23, 2015 Ceva lucruri despre ce poate face un asemenea strung, un manual?Multam. E asa greu: http://www.scribd.com/doc/69139050/Carte-Tehnica-TOS-MN80#scribd http://docslide.us/documents/continuare-tos-mn80.html Link spre comentariu
Swat Cat Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 din ce ma vazut mn80 nu are rulmenti pe axul principal ci bucsi de bronz. are cineva idee daca se poate converti pe rulmenti? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 Masinile unelte cu lagarele principale pe bucse de bronz, sunt rar intalnite si au calitati care le fac deosebite. De ce ai vrea sa le modifici? Daca s-au uzat lagarele, atunci exista tehnologii de reconditionare a lor. Oricum efortul se justifica. Link spre comentariu
almarghi Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 (editat) lagarele originale nu sunt din bronz, ci din otel, de unde si precizia deosebita a acestei masni Editat Iulie 15, 2015 de almarghi Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Si merg otel pe otel?? Grig Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Sunt probabil bucse din otel, incarcate la interior cu material compozit, de aceeasi culoare cu otelul. Oricum nu poate fi lagar otel/otel. Asa ceva este in mod flagrant netehnologic. Link spre comentariu
Vizitator radio_blanck Postat Februarie 7, 2018 Partajează Postat Februarie 7, 2018 salutare ioan. mi-am cumparat si eu recent un Ton 80 are ceva probleme.la papusa mobila maneta care o blocheaza fata de batiu este defecta.si mai lipseste un surub de la roata care se schimba .pentru diferiti pasi la filete. interesant ar fi daca gasim o documentatie ceva unde sa ne dam seama ce lipseste de la el Link spre comentariu
vasilemet Postat Februarie 9, 2018 Partajează Postat Februarie 9, 2018 Si eu doresc un MN 80, cine renunta ....pot fi contactat la 0722 633 668 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 9, 2018 Partajează Postat Februarie 9, 2018 (editat) http://www.lathes.co.uk/tos/index.html https://www.scribd.com/fullscreen/69139050?access_key=key-nb4wwpz9ptimvwuiwvn https://www.scribd.com/document/69140066/continuare-TOS-MN80 Editat Februarie 9, 2018 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 10, 2018 Partajează Postat Februarie 10, 2018 (editat) O asemenea ''scula'' te costa mai multe caciuli de bani,avind in vedere cite accesorii are in dotare. Folosit rational si avind grija de el te tine o viata. Cehii au facut si strunguri de precizie cu lagre de alunecare ,nu cu rulmenti, cu posibilitatea de a fileta, fara sa schimbi sensul de rotire al universalului,doar actionind o maneta, fixata pe carucior,al carui ax intra-n cutia de avansuri. Maneta avea trei pozitii: cu maneta in jos, caruciorul mergea inainte,la mijloc caruciorul se oprea din deplasare ,iar maneta in sus facea ca deplasarea sa se faca inapoi. Tot ce trebuia sa faci era sa faci o degajare pe materialul pe care vroiai sa-l filetezi. Caruciorul se oprea cind cutitul de filetat ajungea la degajare, datorita unui tampon(reglabil) care declansa oprirea caruciorului. Editat Februarie 10, 2018 de GEO 53 BN Link spre comentariu
E-1 Postat Noiembrie 3, 2019 Partajează Postat Noiembrie 3, 2019 (editat) Maneta e exact cum spui, dar invers Cel puțin la varianta românească, SP80. Ieri i-a crescut și adaptor de pensete ER32, că ale lui nu-mi place cum și cât strâng. Dacă te uiți pe manualul de MN80, o să constați că ce spui referitor la filet e o legendă , în schimb are un indicator de deplasare relativă sanie-șurub conducător care permite decuplarea și re-cuplarea piuliței de avans la momentul potrivit. Asta nu se regăsește pe românaș, și ar fi util, că ambele merg destul de sus în turația cea mai mică. Nu mi-am mai bătut capul cu matematica din spatele său (căci mecanica e simplă, un pinion antrenat de șurubul de avans ce învârte un disc indicator cu linii și cifre, dimensionat corespunzător), nu-i loc să-l atașez fără să mănânc din cursa și-așa mică a saniei, sau fără să modific radical mecanismul saniei. Mă bate gându mai degrabă de-un avans electronic (șurub antrenat de MPP, în raport sincron cu axul principal, configurabil) ca să nu mai schimb pinioane, da' e un pic de deranj iar românașu' nu-i foarte fin lucrat la detaliile de accesorii (cel puțin generația a 2-a, realizată mai economic cu bucși din fontă) ca să am încredere că atârn motorașu de ax și merge fără probleme. Parcă mai bine fac sau iau alt strung pentru asta, îl CNC-izez, iar partea cu șurubu electronic o includ ca posibilitate de operare manuală pentru cazurile în care nu merită făcut program. Editat Noiembrie 3, 2019 de E-1 Link spre comentariu
The Little Machinist Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 La 03.11.2019 la 13:44, E-1 a spus: Maneta e exact cum spui, dar invers Cel puțin la varianta românească, SP80. Ieri i-a crescut și adaptor de pensete ER32, că ale lui nu-mi place cum și cât strâng. Dacă te uiți pe manualul de MN80, o să constați că ce spui referitor la filet e o legendă , în schimb are un indicator de deplasare relativă sanie-șurub conducător care permite decuplarea și re-cuplarea piuliței de avans la momentul potrivit. De fapt exista un asemenea mecanism patentat de TOS pe modelul sv 18 ra(unul mult mai mare comparativ cu mn80 care e o bijuterie) . Romanii au încercat să îl copieze și au reușit dar au fost dați in judecată de către companie. Acel model de strung după părerea mea este unul dintre cele mai complete avand o gamă larga de filete și avansuri. Link pentru mai multe informații: http://www.lathes.co.uk/zbrojovka/page2.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum