Vizitator avramandrei34 Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 acest tranzistor este folosit la masina de spalat , el actionand pompa de evacuare...intrebarea este unde gasesc tipul acesta de tranzistor ca pe internet nu am descoperit nimic modelul de masina e whirlpool AWO/D3100 daca ajuta cu ceva.multumesc antcipat Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 acest tranzistor este folosit la masina de spalat , el actionand pompa de evacuare...intrebarea este unde gasesc tipul acesta de tranzistor ca pe internet nu am descoperit nimic modelul de masina e whirlpool AWO/D3100 daca ajuta cu ceva.multumesc antcipatNu cred ca este tranzistor.La o masina de spalat Whirpool cu programator electronic pe care am reparat-o, actionarea pompei de evacuare a apei se face cu un triac asemanator cu un tranzistor BC cu capsula din plastic.Notarea pe placa a tranzistorilor si a triacelor este la fel,Q. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 Posteaza o fotografie cu aceasta componenta. Link spre comentariu
Vizitator avramandrei34 Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 acest tranzistor este folosit la masina de spalat , el actionand pompa de evacuare...intrebarea este unde gasesc tipul acesta de tranzistor ca pe internet nu am descoperit nimic modelul de masina e whirlpool AWO/D3100 daca ajuta cu ceva.multumesc antcipatNu cred ca este tranzistor.La o masina de spalat Whirpool cu programator electronic pe care am reparat-o, actionarea pompei de evacuare a apei se face cu un triac asemanator cu un tranzistor BC cu capsula din plastic.Notarea pe placa a tranzistorilor si a triacelor este la fel,Q.totusi.. unde se poate gasi aceasta piesa?? ca tot nu am gasit nimic...seria triacului este aceea din titlu acs10865s00pva mai dura umpic pana fac rost e o poza pentru ca masina nu este la mine acasa Link spre comentariu
alex_hobeanu Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 Nu este nevoie sa ii faci poza. Este un triac fabricat de ST, capsula TO92 sau SOT223 avand curent maxim 0.8A si protectie la supratensiune. ACS108-6S este codul, se gaseste datasheet-ul pe internet. Daca ai loc pe placa cred ca il poti inlocui cu BT139 sau BTA16 fara probleme sau cu un releu ( pentru releu s-ar putea sa fie necesare mai multe modificari). Pentru BT139 sau BTAxx ar fi bine sa adaugi si un varistor sau macar un condensator de 10...22nF la 275Vac pompa fiind o sarcina inductiva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum