Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tweetere

Vizitator dal3gacy

Postări Recomandate

Vizitator dal3gacy

am nevoie si eu de un ajutor...vreau sa pun in masina ceva difuri...10 cm diametru in fata si 17 in spate, cele de pe spate care sunt acuma sunt combinate bass-inalte , si alea din fata cred ca is de medii. Si pe fata si pe spate difurile care is acuma is de 20 W si 8 Ohmi.vreau sa le schimb....nu stiu ce sa pun in masina: tweetere si in fata si in spate? medii in fata, bass in spate....(nu vreau sa ard casul, daca este posibil) ajutor de la cineva.............. Mentiune: casul din masina suporta 4x51 W

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FIXVID

3

• Sharky

2

• Mircea Bartic

1

• radue

1

Top autori în acest subiect

Ma indoiesc ca e capabil sa scoata casul 4x50W.Eventual pe 2 ohmi si cu o groaza de distorsiuni.Daca grija ta este sa nu arzi casul atunci uite-te ce impedanta minima poti avea pe iesire.Daca ai 2 ohmi atunci poti pune in paralel 2 difuri de 4 ohmi.Alta idee buna ar fi sa vezi daca cele 4 canale sunt de fapt 4 sau sunt doar 2 canele cu 4 mufe ce leaga boxele 2 cate 2 in paralel.(sunt multe sanse sa fie asa)Alege ce difuri gasesti la pret convenabil si ai grija ca impedanta lor sa nu scada sub impedanta minima a casetofonului.Ce vrei sa obtii de fapt?Nu esti multumit de cum suna cele din fata?Sau care e motivul pt care le schimbi?Ca sa obtii rezultate mai bune ar trebui sa iei ceva difuri de calitate care din pacate si costa.

Link spre comentariu
Vizitator dal3gacy

cam asta e ce scrie pe site despre casu' meu pe net:Entry level Clarion radio CD receiver with MP3 capability Powerful 4 x 51W amplifier with preamplifier outputs for adding to your system Amplifier features: Four channel 4 x 51W max power amplifier (4 x 25W RMS) Stereo preamplifier RCA outputs for connecting optional external amplifier si nu stiu ce inseamna RMS

Link spre comentariu
Vizitator dal3gacy

motivul pentru care vreau sa schoimb difurile este ca:1) cele din fata baraie de s-o gatat lumea2) membrana la cele coaxiale de pe spate nu mai ii de cauciuc, parca ii hartie (am incercat sa le resuscitez cu silicon, in sensul ca am manjit dea roata cauciucul ala cu silicon, se aude mai bine dar....trebe altele)si de aia nush ce sa pun pe masina....mai mult claritate dacat putere vreau...si de aceea apelez la voi....care va stiti cu din astea....acu in weekend dau o tura la vecinii nostri in ungaria si is acolo o caruta de difuri SAL, am mai tot auzit de ele...ce sfat imi dai....

Link spre comentariu
Vizitator dal3gacy

SRS1725 two way component system 170W peak power rating 165mm MIPP cone midrange/woofer Powerful strontium magnet 25mm metallised PEI balanced-drive tweeter Inline -6dB/oct crossover network Tweeter can be flush or surface mounted Frequency response 28 - 32,000 Hz Efficiency 91dB/W/m asta pt ce e bun? fata sau spate?100W peak power rating 100mm MIPP cone midrange/woofer Powerful strontium magnet 25mm metallised PEI balanced drive tweeter Frequency response 45 - 28,000 Hz Efficiency 90dB/W/m si astea is bune in fata?pot sa le montez pe toate 6(4 fata, 2 spate) ?

Link spre comentariu

deci cel mai bine e daca pui o pereche de difuri k lumea in fata si o pereche in spate-in spate pune macar de 6" (165mm) sau daca vrei mai mult bas pune de 6"X9" (dealea ovale) -in fata poti pune de la 4"(10 cm) pana la 6" .. depinde de marimea lacasului pt dif in fata .. cu cat mai mare e diful cu atat mai binecu difuri sal nu am experientza .. insa la preturi bune si calitate buna poti sa faci rost de difuri MNC. Am in masina o pereche de MNC devilx de 6" si is destul de multumit de ele (pret 120 ron) si in portbagaj un sub de 12" tot de la ei (pt bubuit ii bun, pt calitate mai putin)

Link spre comentariu

ar fi indicat sa le ascuilti inainte sa le cumperi.Nu o sa ai cine stie ce calitate la preturi mici dar macar sa nu sune oribil :toimonster: Cauta difuri de 4ohmi ca sa storci mai multa putere din ele.

Link spre comentariu
Vizitator dal3gacy

am scris un pik mai sus caracteristicile clarionului de 4x51 w, asta inseamna ca pot pune 4 difuri de 50 w sau cum? (scuze pt toate intrebarile astea care vi se pot parea stupide... dar pana acum nu m-am lovit niciodata de chestiile astea cu ohmi cu impedante si tot felul si m-am gasit neajutorat in fata unui raft de difuri si ma uitam ca cioara-n nuca la ele si m-o mai intrebat si vanzatorul ce fel de difuri vrei de alea(si o zis ceva matrix acolo) si am fost pierdut :weedman: )

Link spre comentariu

am scris un pik mai sus caracteristicile clarionului de 4x51 w, asta inseamna ca pot pune 4 difuri de 50 w sau cum

poti pune 4 difuri de orice putere, dar sa aiba impedanta de 4ohm. daca pui de 8 ohm clarionul iti va debita maxim 4*25W si pierzi jumate din puterea clarionului.
Link spre comentariu

difurile care au si un tw in plus se numesc difuri coaxiale ( sunt de tipul fullrange adika redau aproape toata gama de frecvente audibile)asa si este ideal in masina: 2 coaxiale in fata si 2 coaxiale in spate

Link spre comentariu

pt o calitate mai buna in masina se folosesc difuzoarele de tip componente pe fata: difuzor medii-bas, filtru si tweeter, tweeterele urmand a fi montate pe bore, directionate spre ascultator astfel uncat nu se va auzi la fel ca difuzoarele coaxiale, unde inaltele se aud de jos...

Link spre comentariu
Vizitator dal3gacy

va multumesc ....cred ca am reusit sa adun destule informatii....fara ajutorul vostru ...pai cred ca as fi facut cateva boroboate.....o sa fac o excursie la vecinii nostri si sper ca pe luni-marti sa le instalez...va dau de stire :weedman: inca o data merci...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări