Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SMPS auto cu probleme + altele

bluesync

Postări Recomandate

am incercat,doar ca nu am pus consumatori toate ramurile in acelasi timp,dar o sa incerc maine,din cate am observat tensiunea oscileaza cu 5-6V,destul de mult cred eu,dar daca se incing snubberele nu insemna ca ele nu pot face fata foarte bine,adica ma gandesc ca daca as pune niste rezistente mai mari si condensatoare poate nu s-ar mai incalzi,chiar asa tare...zic si eu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 153
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bluesync

79

• Dr.L

20

• 25L91N11

4

• vladonedj

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sa nu fie o eroare de masuratoare....asa am vazut si eu 50V,cu o mica sarcina, la o sursa de abia scoate 30V in gol...dar aparatul meu de masura are integratul pus in soclu...si mai sare,indicand aiurea (uneori cu doar 5%,dar alteori....)

Link spre comentariu

pai daca nu am snubbere tensiunea in gol nu oscileaza deloc,si cu snubbere imi creste cum am mai spus,dar in sarcina fara snubbere imi oscileaza cu 5-6v,dar cred ca aveti dreptate,o sa pun snubbere in secundar si o sa o testez cu sarcina cam o ora sa vad ce se intampla,sper sa nu ia focnu cred ca este eroare,pentru ca mereu am avut aceleasi tensiuni,ce nu inteleg eu este ca dupa ce am terminat de facut sursa si am montat redresarea am pus un bec de 60V la 16w si nu palpaia deloc de la 35V imi scadea la 33 si ramanea apropae stabila,mai oscila cu +/-0,2-0,3V da nu cu 6V

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Eu ziceam fara snubbere, cresterea tensiunii in gol e mult mai periculoasa decat scaderea cu 5-6V.Trebuie stabilit si daca scaderea se datoreaza pierderilor pe MOS, sursa sau traf, se poate interveni corespunzator. Sau atunci "palpaie" becul?

Link spre comentariu

pai atunci cand nu am snubbere nu imi creste nici o tensiune,este perfect stabila la 35V in gol,iar scaderea se face cu sarcina,de la 35 - 29,5 - 33 - 35 -31 si tot asa scade si creste in intervalul asta

Link spre comentariu

nu va pot raspunde sigur acum,asta am incercat-o acum ceva timp bun,dar nu-mi aduc aminte sa nu fi fost multumit,stiu ca aveam parca 28V intre mediana si cele doua ramuri si 56V total,va spun maine sigurva ganditi sa fie din cauza puntii redresoare??

Link spre comentariu

revin,am dat jos snubberele si am facut teste,am avut ca sarcini un bec 220V10W si unul de 220V75W,pana acum testele le-am facut doar cu cel de 10W care dealtfel palpaia,doar ca cel de 75W nu mai palpaie chiar daca il las singur,puse ambele sarcini tensiunea este stabila,mai oscileaza din cand in cand cu cate un 1V,dar nu mai este o problema,sursa pe care o folosesc ca alimentare este una reglabila cu un transformator de 5A, si nu pot sa o folosesc pe o perioada mare de timp pentru se incalzeste prea rau,deci cu becul de 75 W nu mai oscileaza tensiunea si cu ambele nici atat,cand ii dau drumul la sursa la inceput 2-3 sec imi face galagie traful dupa care se potoleste si se mai aude un gajait daca pun urechea langa el,se incalzeste radiatorul de la diode si foarte putin la tranzistori,in timpul testelor mi-a curs un condensator de 4700uf,l-am dat jos,l-am sters, am sters si pe placa si l-am pus la loc,doar ca dupa aceea dupa ce iau sarcina incepe traful sa faca galagie ca la inceput si imi creste tensiunea,maine o sa cumpar unul si o sa-l inlocuiesc,ce ziceti functioneaza bine sursa??a si o sa mai incerc sa mai pun inca un bec de 75W,adica 3 sarcini 2X75W si unul de 10W sa vad cum se comporta

Link spre comentariu

Pui tu atatea becuri in secundar...dar sursa de la care alimentezi sursa s-ar putea sa aiba ceva obiectii...Daca a curs condensatorul,e clar defect! Vezi sa nu fi depasit tensiunea pe elCe radiator au diodele? As zice ca n-ar trebui sa se incalzeasca mai deloc....daca ar fi diode suficient de rapide!

Link spre comentariu

da stiu ca e defect,dar am zis sa-l mai folosesc pentru un test si am observa ca imi creste tensiunea dupa aceea,e la 63V si intre + si - am 70V deci cam...da, e depasita tensiunea,oricum eu sunt multumit de sursa,dar as vrea sa schimb radiatoarele sa pun unele mai mari

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări