Vizitator smilex Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Care rez. 47 ?Cele de 39 de pe schema se pot sunta (pot disparea). E mai bine.Cate spire ai in primar? Dar in secundar? (2xnr. spire) Link spre comentariu
bluesync Postat Ianuarie 13, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 cele de la snubbere,sa pun 100ohmi cu 10nf,poate nu se mai incalzesc.o sa le scot pe cele de 39 de ohmi daca ziceti ca este mai binenu mai stiu cate spire am bobinat,in primar am sarma 1x1,5mm si in secundar 3x0,5mm Link spre comentariu
bluesync Postat Ianuarie 13, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 am inlocuit snubberele (100ohmi cu 10n)si tot se incalzesc,le-am schimbat locul si le-am pus in primar,se incalzesc si acolo dar din cate vad ajung la o temperatura si si nu se mai incalzesc,dar palpaie becul,in secundar nu palpaia,sa fie din cauza frecventei?? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Eu am inteles ca doresti +/-35V. Daca nr. spire e corect (pt. 35V), cum se poate urca tensiunea la +/-80V? Este necesar de stiut raportul de transformare. Nu mai fa incercari pana nu se lamureste asta. Link spre comentariu
bluesync Postat Ianuarie 13, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 nu am +/-80V,deci am + 35 si -35 intre + si - am 70V,cu snubberele puse in secundar si fara sarcina imi creste de la +35 la 80V,de la -35 la -80v,iar de la 70V la 160V,cand puneam sarcina tensiunile reveneau la normal Link spre comentariu
bluesync Postat Ianuarie 13, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 pana la urma de ce se incing snuberele?? cum pot sa fac sa rezolv problema? Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Eu as zice,pentru ca nu sunt bine calculate pt susra de fata,atat ca valori cat si ca putere... Link spre comentariu
bluesync Postat Ianuarie 13, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 am mai primit raspunsul asta azi de la cineva,atunci intreb altfel,cum le calculez?? Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Asta nu mai stiu...dar cred ca o sa gasesti macar niste informatii orientative daca cauti... Link spre comentariu
bluesync Postat Ianuarie 13, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 am cautat,si caut in continuare....... am gasit in linkul de mai jos: http://www.accessengineeringlibrary.com ... _ar011.pdf cum se numeste tipul asta de snubber?? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 14, 2012 Partajează Postat Ianuarie 14, 2012 Snubberul RCD de mai sus are aplicatie tipica flyback sau forward cu unul-doi tranzistori.Daca tranzistoarele functioneaza simetric, transformatorul are infasurarile corecte si raportul de aprox. 3/1 dupa cum sustii, atunci nu cred ca se poate emite o explicatie referitoare la comportamentul tensiunilor cu snubbere. In cazul tau snubberele fac exact lucrul pe care sunt destinate sa le suprime. Un osc. te-ar ajuta mult in identificarea problemei. Presupunand ca tot restul e ok (facand abstractie de mai sus), poti folosi diode de tensiune mai mare (300-400V) si indiferent de ce oscilatii parazite ai avea, probabil nu se vor strapunge. Atunci poti abandona snubberele in secundar.Incearca si rezistoare (pelicula carbon) nebobinate 47/2-3W. Bobinajul celor de 5W introduce inductante. Link spre comentariu
bluesync Postat Ianuarie 15, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 arata ca astea din imagine?? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Da, asa arata cele cu pelicula. Link spre comentariu
bluesync Postat Ianuarie 15, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 am incercat cu unele la 1W cred,dar in cateva secunde mirosea a ars...daca l-as lasa fara snubbere si as alimenta un tda7294,ar functiona sau acesta ar avea de suferit in timp?? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Ca sa te convingi, monteaza un consumator (de ex: 15ohmi/100W) pe fiecare ramura si monitorizeaza tensiunea si regimul termic intr-o ora de functionare. Eventual joaca-te cu diverse sarcini (variatii bruste) si daca tensiunea este in limite acceptabile, da-i drumul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum