Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SMPS auto cu probleme + altele

bluesync

Postări Recomandate

• Răspunsuri 153
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bluesync

79

• Dr.L

20

• 25L91N11

4

• vladonedj

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am pus snubbere pe primar si pe secundar,sunt alcatuite din R=47ohmi la 5W si C=10nf 63v,pe el scrie 10nk 100,dar vanzatorul a spus ca e la 63vproblema e ca mi se incalzesc foarte foarte tare rezistentele din secundar,chiar si in gol,cu sarcina cadere de tensiune nu variaza,iar becul nu mai palpaie,dar in gol imi creste tensiunea in continuu.astept sfaturi,am pus si o poza

post-47497-139829361026_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator smilex

@bluesync Nu-mi dau seama la ce fel de ajutor te astepti daca nu postezi o schema corecta. Prin asta inteleg reala, perfect vizibila, cu trasee scurte, nu multicolora si cu toate valorile folosite (nu cele care ar trebui folosite). De exemplu, eu nu inteleg ce sunt "rezistentele din secundar". Daca ai posta schema intreaga, poate as reusi sa inteleg.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Incearca si varianta de 10 ori (daca e punte cu doua snubbere) capacitatea parazita (la 0,5V) a diodelor folosite la redresare. Nu mai folosi rezistoare bobinate in snubbere, la frecventa mare.

Link spre comentariu

o sa incerc maine cu niste condensatoare mai mici,nu stiu cum sunt metodele in punte si care mai sunt,am facut un mic desen,sper sa intelegeti. snubberele le pun numai in primar??imi cer scuze de claritatea imaginii dar sa pui o poza aici e foarte complicat :sparge:

post-47497-139829367651_thumb.jpg

Link spre comentariu

Diode am asa:- D 16 N R 41 astea sunt la 10 A si 200V(sau 400),am si la 25 A sunt rapide,se incalzesc foarte putin cu sarcina fara radiator-6DRR5P -la astea nu gasesc datasheet-ulam mai pus cateva poze

post-47497-139829367689_thumb.jpg

post-47497-139829367697_thumb.jpg

post-47497-139829367704_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Pune daca poti, un link catre un PDF. Eu as prefera sa folosesc ce cunosc, fara recuperari de piese cu datasheet necunoscut.Snubberul trebuie sa realizeze relaxarea semiconductorului fara sa mareasca exagerat puterea consumata. Daca diodele sunt reci iar snubberul fierbinte, coboara capacitatea la jumatate, sa zicem 4,7n.

Link spre comentariu

D xx N xx, respectiv D xx R xx , din cate tin eu minte, sunt diode redresoare romanesti de putere normale, iar literele N si R vin de la polaritatea terminalelor in capsula (anod la radiator , sau catod). Cei mai batrani pot sa zica mai sigur.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Intra la tme, cauta diode rapide dupa tensiunea si curentul dorit, fa o lista (va fi lunga) si du-te la cumparaturi. Eventual te uiti prin datasheet-uri sa vezi ceva cu capacitate cat mai mica la 0V (mai usurezi lista). Da, si la pret (e oricum estimativ).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări