bluesync Postat Decembrie 22, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2011 am inteles,multumesc Link spre comentariu
bluesync Postat Decembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2011 am pus snubbere pe primar si pe secundar,sunt alcatuite din R=47ohmi la 5W si C=10nf 63v,pe el scrie 10nk 100,dar vanzatorul a spus ca e la 63vproblema e ca mi se incalzesc foarte foarte tare rezistentele din secundar,chiar si in gol,cu sarcina cadere de tensiune nu variaza,iar becul nu mai palpaie,dar in gol imi creste tensiunea in continuu.astept sfaturi,am pus si o poza Link spre comentariu
bluesync Postat Ianuarie 4, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 nici o idee?? :cry: Link spre comentariu
schukaru Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 si o sa tot creasca pana nu ii faci feedback cu optocuplor si stabilesti tensiunea de iesire prin zenere Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 @bluesync Nu-mi dau seama la ce fel de ajutor te astepti daca nu postezi o schema corecta. Prin asta inteleg reala, perfect vizibila, cu trasee scurte, nu multicolora si cu toate valorile folosite (nu cele care ar trebui folosite). De exemplu, eu nu inteleg ce sunt "rezistentele din secundar". Daca ai posta schema intreaga, poate as reusi sa inteleg. Link spre comentariu
sonic11 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 condu din snubere este destu de mare de acea se incalzesc rezistentele, incearca cu 100 pf ...pana la 470pf prin tatonare Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Incearca si varianta de 10 ori (daca e punte cu doua snubbere) capacitatea parazita (la 0,5V) a diodelor folosite la redresare. Nu mai folosi rezistoare bobinate in snubbere, la frecventa mare. Link spre comentariu
bluesync Postat Ianuarie 10, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 o sa incerc maine cu niste condensatoare mai mici,nu stiu cum sunt metodele in punte si care mai sunt,am facut un mic desen,sper sa intelegeti. snubberele le pun numai in primar??imi cer scuze de claritatea imaginii dar sa pui o poza aici e foarte complicat Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Ce diode redresoare vei folosi (banuiesc ca in punte)? Link spre comentariu
bluesync Postat Ianuarie 11, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Diode am asa:- D 16 N R 41 astea sunt la 10 A si 200V(sau 400),am si la 25 A sunt rapide,se incalzesc foarte putin cu sarcina fara radiator-6DRR5P -la astea nu gasesc datasheet-ulam mai pus cateva poze Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Pune daca poti, un link catre un PDF. Eu as prefera sa folosesc ce cunosc, fara recuperari de piese cu datasheet necunoscut.Snubberul trebuie sa realizeze relaxarea semiconductorului fara sa mareasca exagerat puterea consumata. Daca diodele sunt reci iar snubberul fierbinte, coboara capacitatea la jumatate, sa zicem 4,7n. Link spre comentariu
bolek Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 D xx N xx, respectiv D xx R xx , din cate tin eu minte, sunt diode redresoare romanesti de putere normale, iar literele N si R vin de la polaritatea terminalelor in capsula (anod la radiator , sau catod). Cei mai batrani pot sa zica mai sigur. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Cei mai batrani pot sa zicaIti dai seama ca nimeni nu va zice nimic? Link spre comentariu
bluesync Postat Ianuarie 11, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 o sa incerc cu 4,7nf,ce diode imi recomandati pentru redresare,inafara de BYV29,pentru ca nu le gasesc in oras si sa le comand m-ar costa prea mult Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Intra la tme, cauta diode rapide dupa tensiunea si curentul dorit, fa o lista (va fi lunga) si du-te la cumparaturi. Eventual te uiti prin datasheet-uri sa vezi ceva cu capacitate cat mai mica la 0V (mai usurezi lista). Da, si la pret (e oricum estimativ). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum