Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SMPS auto cu probleme + altele

bluesync

Postări Recomandate

E laudabil ca se mai ocupa cineva de proiectarea clasica,planul de masa e un traseu(pe PCB).Si e cazul,eu mai am cateva luni. De aceea am indicat calea:un proiect facut anterior,verificat in practica,functional.PCB sant de cumparat/facut la comanda.Si nu cred ca sant o avere.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 153
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bluesync

79

• Dr.L

20

• 25L91N11

4

• vladonedj

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc,eu am cautat prin pagini dar nu am gasit ceva care sa ma multumeascaPoate va mai exista cineva care nu va stii:*Snubber-ul(RC): -este un dispozitiv utilizat pentru a suprima tranzistorii de tensiune în sistemele electrice. -este format dintr-un rezistor legat in serie cu un condensator(ambele de valori mici)*Feedback-ul:-conexiune inversă;-care se manifestă la nivelul a diferite sisteme (biologice, tehnice etc.) în scopul menținerii stabilității și echilibrului lor față de influențe exterioare;- retroacțiune inversă.deci sa inteleg ca snubberul se pune pe tranzistori,eu dupa cate vad nu am,unde se leaga si cam ce valori sa aiba R,respectiv C? R=100 ohmi, C=100nf ?Multumesc si lui DR.L pentru modificarea facuta!

post-47497-139829355005_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cu placere!Ti-as sugera sa mai studiezi scheme de surse in comutatie.De ex,vei vedea ca snubberul se pune in primarul si/sau in secundarul transformatorului,ca acesta e sursa de 'spikeuri',care incalzesc inutil semiconductorii (tranzistorii si diodele)

Link spre comentariu

Corect :rade: daca ma uitam peste alte scheme imi dadeam seamapartea cu feedback-ul dupa ce imi dau seama?si cam atat deocamdata,maine o sa caut desprea bobine dupa ce criterii se pun si ce rol au :freaza:

post-47497-139829355025_thumb.png

Link spre comentariu

am mai facut urmatoarele teste cu un bec de 220V10W,pe +32V respectiv -32V si masa becul se aprinde slabut si palpaie foarte putin,iar in timpul aceste tensiunea variaza intre 32-33Vintre + si - sunt 71,9V becul se aprinde ceva mai tare si tot mai palpaie becul,dar foarte foarte putinnu se incalzesc decat foarte putin doua diode una din secundar si una de pe ramura de + sau -, depinde pe care pun sarcina,iar tranzistorii sunt reci,recima asteptam sa lumineze mai puternic,becul fiind de 10W,inseamna ca pana la 150W e munca multa :dans: tensiunile in gol sunt: intre+/- si masa este de 34,2V intre + si - 72,2Vcred ca as avea nevoie de niste snubbere,ma poate ajuta cineva sa-mi spuna ce valori sa pun,deoarece nu stiu cum se calculeazain schema imi arata 47ohmi 5W si 10nf,asta in primar,iar in secundar??

post-47497-139829357464_thumb.jpg

post-47497-139829357477_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări