Vizitator tyc Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 E laudabil ca se mai ocupa cineva de proiectarea clasica,planul de masa e un traseu(pe PCB).Si e cazul,eu mai am cateva luni. De aceea am indicat calea:un proiect facut anterior,verificat in practica,functional.PCB sant de cumparat/facut la comanda.Si nu cred ca sant o avere. Link spre comentariu
bluesync Postat Decembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2011 cablajul facut de mine,sper sa se inteleaga,la pinul 7 este un strap facut cu pinul 5ce este acela un snubber si ce inseamna o schema cu feedback?? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Snubber http://dexonline.ro/definitie/feedback ,iar in cazul de fata e autoreglarea. Link spre comentariu
bluesync Postat Decembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Multumesc,eu am cautat prin pagini dar nu am gasit ceva care sa ma multumeascaPoate va mai exista cineva care nu va stii:*Snubber-ul(RC): -este un dispozitiv utilizat pentru a suprima tranzistorii de tensiune în sistemele electrice. -este format dintr-un rezistor legat in serie cu un condensator(ambele de valori mici)*Feedback-ul:-conexiune inversă;-care se manifestă la nivelul a diferite sisteme (biologice, tehnice etc.) în scopul menținerii stabilității și echilibrului lor față de influențe exterioare;- retroacțiune inversă.deci sa inteleg ca snubberul se pune pe tranzistori,eu dupa cate vad nu am,unde se leaga si cam ce valori sa aiba R,respectiv C? R=100 ohmi, C=100nf ?Multumesc si lui DR.L pentru modificarea facuta! Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Cu placere!Ti-as sugera sa mai studiezi scheme de surse in comutatie.De ex,vei vedea ca snubberul se pune in primarul si/sau in secundarul transformatorului,ca acesta e sursa de 'spikeuri',care incalzesc inutil semiconductorii (tranzistorii si diodele) Link spre comentariu
bluesync Postat Decembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Corect daca ma uitam peste alte scheme imi dadeam seamapartea cu feedback-ul dupa ce imi dau seama?si cam atat deocamdata,maine o sa caut desprea bobine dupa ce criterii se pun si ce rol au Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Din scheme,iti dai seama cam unde se punAtentie ca valorile nu se pun dupa ureche,ci se calculeaza in functie de montajul tau... Link spre comentariu
bluesync Postat Decembrie 19, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2011 bobinele de filtraj dupa ce criterii se pun??din cate am mai citit nu ar conta chiar asa mult numarul de spire,la intrare sarma sa fie mai groasa si in rest unde se mai pun?? Link spre comentariu
bluesync Postat Decembrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2011 am niste diode 6DRR2P (6A,200V) merg folosite pe un radiator mai gros?? Link spre comentariu
IoNuTx Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Firele dintr-e montaj si primarul trafului sunt cam lungi la fel si cele din sec. trafului,puteti sa le mai scurtati. Link spre comentariu
bluesync Postat Decembrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2011 o sa le scurtez Link spre comentariu
bluesync Postat Decembrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2011 am mai facut urmatoarele teste cu un bec de 220V10W,pe +32V respectiv -32V si masa becul se aprinde slabut si palpaie foarte putin,iar in timpul aceste tensiunea variaza intre 32-33Vintre + si - sunt 71,9V becul se aprinde ceva mai tare si tot mai palpaie becul,dar foarte foarte putinnu se incalzesc decat foarte putin doua diode una din secundar si una de pe ramura de + sau -, depinde pe care pun sarcina,iar tranzistorii sunt reci,recima asteptam sa lumineze mai puternic,becul fiind de 10W,inseamna ca pana la 150W e munca multa tensiunile in gol sunt: intre+/- si masa este de 34,2V intre + si - 72,2Vcred ca as avea nevoie de niste snubbere,ma poate ajuta cineva sa-mi spuna ce valori sa pun,deoarece nu stiu cum se calculeazain schema imi arata 47ohmi 5W si 10nf,asta in primar,iar in secundar?? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 viewtopic.php?f=41&t=76798&p=904997#p904997 Link spre comentariu
bluesync Postat Decembrie 22, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2011 dar este cat de cat bine cat se aprinde becul,sau trebuie sa fie aprins aproape de normal?multumesc Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Este normal ca un bec sa arda slab la o tensiune mai mica, indiferent de putere. Nu este normal sa palpaie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum