Aurelian6n2 Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Buna seara, am nevoie de ajutor in realizarea unui flasher cu 8 led-uri bazat pe un "joule thief" si un Lm3909."Joule thief"-ul este asigurat de o lampa solara de gradina la care i-am adaugat un mini-montaj realizat cu batranul Lm3909 dar care nu reuseste sa aprinda decat un singur led. Doar cu lampa solara, fara montajul "flasher" se aprind toate cele 8 led-uri, deci energia necesara ar fi.Ceea ce as avea nevoie ar fi o idee, schema sau ceva care sa-mi asigure un boost de energie la iesirea din LM3909 dar fara a folosi alta sursa de alimentare decat cea a lampii solare. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Tranzistor extern http://www.eleccircuit.com/3v-lamp-flas ... by-lm3909/ Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Decembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Multumesc, am probat acest montaj dar in loc de bec am pus led-uri si nu clipesc ci stau aprinse permanent. Miscand de potentiometru nu se intampla nimic.Astept cu interes alte scheme, multumesc. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Nu neaparat sch asta,astaE PRINCIPIUL. Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Decembrie 17, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2011 Se pare ca accest principiu nu e viabil in cazul lm3909 + led. Ma gandesc la o varianta cu un micro-transformator din ferita sau cu optocuplor. :sad11: Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 18, 2011 Partajează Postat Decembrie 18, 2011 Este,daca e aplicat corect;dar incearca cu opto. Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Decembrie 18, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2011 Pai daca tot esti amabil si singurul care mi-a raspuns nu ai vreo schema testata de tine pe care sa o pot pune in practica ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 18, 2011 Partajează Postat Decembrie 18, 2011 [attachment=0]untitled1.pdf[/attachment] Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum