Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator!!!

Vizitator peye01

Postări Recomandate

• Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator peye01

poate nu am legat eu bine boxele la amplificator , sau poate s-au atins firele si au facut vreun scurt.

Cum ai legat boxele?
sincer nu ma pricep la legat boxe. le-am bagat la intamplare am vazut ca merge, am ascultat muzica mai tare vreo 2 ore apoi am ascultat foarte incet si dintr-o data au inceput sa baraie toate boxele si tubul de bas.
Link spre comentariu

Pai ,din cate am cautat eu pe net mam uitat ce are in el acest ampificator, iar din cate am vazut e un tip de amplificator destul de vechi, iar daca are condensatori originali, sunt foarte vechi si probabil nu mai lucreaza la aceias capacitate =nai filtraj bun = distorsiuni . Peste asta daca zici ca ai pus 2 sateliti si un subwoofer cum iai conectat?Daca puneai un satelit si "subu" pe un canal aveai impedanta si putere mai mare suportata de un canalcea ce (parerea mea) nu e bine ...iar daca puneai sateliti pe un canal si "subu" pe celalat erea acelas lucru numai ca un canal erea mult mai soicitat fiin pe impedanta mica si putere mai mare....Deci parerea mea foarte rau...Iar pe viitor ai grija cum pui boxele(sa fie acelesi puteri pe ambele canale) si pune boxe de 8ohmi...Ps. Sunt incepator si mai am multe de invatat daca am gresit cu ceva va rog sa ma scuzati...

Link spre comentariu
Vizitator peye01

Pai ,din cate am cautat eu pe net mam uitat ce are in el acest ampificator, iar din cate am vazut e un tip de amplificator destul de vechi, iar daca are condensatori originali, sunt foarte vechi si probabil nu mai lucreaza la aceias capacitate =nai filtraj bun = distorsiuni . Peste asta daca zici ca ai pus 2 sateliti si un subwoofer cum iai conectat?Daca puneai un satelit si "subu" pe un canal aveai impedanta si putere mai mare suportata de un canalcea ce (parerea mea) nu e bine ...iar daca puneai sateliti pe un canal si "subu" pe celalat erea acelas lucru numai ca un canal erea mult mai soicitat fiin pe impedanta mica si putere mai mare....Deci parerea mea foarte rau...Iar pe viitor ai grija cum pui boxele(sa fie acelesi puteri pe ambele canale) si pune boxe de 8ohmi...Ps. Sunt incepator si mai am multe de invatat daca am gresit cu ceva va rog sa ma scuzati...

am pus satelitii pe un canal iar subwoferul pe alt canal.
Link spre comentariu
Vizitator peye01

Destul de rau(Daca subwoferu erea de 4 ohmi)... Cum ai verificat condensatori??

nu i-am verificat cu aparatul ca nu stiu.am desfacut amplificatorul si am observat ca pe placa unde sunt si finalii, un condensator a fost inlocuit cu o piesa care arata ca o dioda rosie cu dunga neagra de sticla. a puscat condensatorul care a fost inaine si a fost pusa piesa aia (e putin arsa placa in zona aceea) iar piese din jur au fost afumate.
Link spre comentariu

Pai daca ai legat 2 sateliti de 4 ohmi pe un canal, acesta a vazut 2 ohmi , daca nu cumva i-ai legat in serie. Totusi nu cred ca s-au ars finalii daca inca se aude muzica, daca se ardeau, se ardeau prima data cand ai ascultat la volum mare, nu dupa aia cand ai ascultat incet. Baraitul acela cum este?, Ca si un brum continuu de frecventa joasa? Sau se aude muzica , dar distorsionat puternic (ragusit) ? Cand invarti de butonul de volum se modifica baraitul? Baraitul asta chiar a aparut dintr-o data cand mergea muzica incet? Este ciudat cum a aparut defectul, daca sunt uscati condensatorii acest barait cred ca apare treptat,nu dintr-o data.. Daca mai canta muzica inseamna ca problema e mica, ai grija sa nu-l strici mai tare..Daca nu te pricepi, mai bine du-l la electronist,

am desfacut amplificatorul si am observat ca pe placa unde sunt si finalii, un condensator a fost inlocuit cu o piesa care arata ca o dioda rosie cu dunga neagra de sticla. a puscat condensatorul care a fost inaine si a fost pusa piesa aia (e putin arsa placa in zona aceea) iar piese din jur au fost afumate.

Asta nu miroase a bine..condensator inlocuit cu dioda? :ras: daca poti sa pui o poza cu locul ala...
Link spre comentariu

nu i-am verificat cu aparatul ca nu stiu

Mergi cu amplificatorul la cineva care stie ce face! Il vei strica mai rau si iti va parea rau de banii aruncati.Cind asculti de indicatiile altora, uita-te cu atentie la profilul celui care te indruma... Chiar stie ceva sau isi da cu presupusul sa mai marcheze si el o postare in plus?
Link spre comentariu
Vizitator peye01

REVIN CU O NOUTATE FOARTE IMPORTANTA!!!statia are mai multe mufe de iesire in spate: MICRO PHONO TUNER TAPE 1 TAPE 2 SI ULTIMUL MONITOR ( care nu e langa celelate enumerate, e putin mai departat) am bagat in spate 2 fire care pleaca catre o mufa Jack conectata la telefon si surpriza : statia merge. se aude foarte bine toate canalele merg.( in spate e mufa cu 5 craci . reformulez : statia merge doar cand apas in fata butonul Monitor iar in spate am conectal firele tot la monitor.acum sper ca ma poate ajuta cineva stiind ce s-a intamplat cu celelalte iesiri(phono= se aude muzica baraind urat, tuner= se aude foarte rau muzica si barait iar la celelalte ca la tuner)aseara cand s-a intamplat sa se auda baraitul groaznic in difuzoare cred ca am atins din greseala firele de la boxe ce duceau la amplificator(nu sunt sigur)astept parerile voastre.si va multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator peye01

Asta nu miroase a bine..condensator inlocuit cu dioda? :ras: daca poti sa pui o poza cu locul ala...statia a fost cumparata din germania. au fost inlocuite tranzistoare pe placa si am vazut pe placa 3 condensatori si unul inlocuit de o dioda de sticla (asa banuiesc eu ca e dioda deoarece e rosie, ca un cilindru si din sticla , scrie pe ea 50 v si un numar)iar in zona unde a fost inlocuit condensatorul a fost arsa putin dar totusi statia a mers foarte bn zilele trecute si acum merge la fel de bine pe MONITOR/

Link spre comentariu
Vizitator george_21_2005

din ce spui tu aici(faza cu monitor) se pare ca nu este problema din etajul de amplificare ci din cel de preamplificare.banuiesc ca s-a uscat vreun condensator pe acolo si nu mai filtreaza cum trebuie.du-o la cineva priceput ca din cate vad tu nu ai priceperea necesara sa o faci singur.succes

Link spre comentariu
Vizitator startstop

Cum putem da indicatii cuiva sa repare un amplificator audio daca persoana in cauza nu recunoaste practic componentele electronice si rolul functional al lor?! E ca si cum am vorbi cu peretii. :da Dar de lipit componente eletronice, ai lipit vreodata?Daca raspunzi cu DA la intrebarile de mai sus, discutia se poate continua. Daca raspunzi cu NU, atunci eu ma duc sa beau o bere iar un moderator poate inchide topicul, daca vrea!Si cauta un manual de service........... :nas:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări