Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator!!!

Vizitator peye01

Postări Recomandate

Vizitator peye01

Salut ! Am un amplificator adus din germania DUAL CV 1400 2x75 w( imagini: http://imageshack.us/photo/my-images/70 ... 39319.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/54 ... 75578.jpg/)

il am de 2 zile. l-am conectat la pc printr-o mufa jack si 2 rca alb si rosu . am pus un tub de bass la el ( nu stiu cati w are ca nu e al meu, si 2 sateliti de la un sistem altec ) a mers bine prima zi se auzea ok dar ieri am ascultat vreo 2 ore la volum mai ridicat apoi am dat mai incet si dupa vreo jumatate de ora dintr-o data au inceput sa bazaie foarte tare toate boxele.

de la ce poate sa provina acest bazait foarte grav. statia are putere dar se aude barait foarte rau. am bagat rcaurile si la tuner si la phono si la fel.

am desfacut azi dimineata amplificatorul si am observat ca pe placa unde se afla finalii a fost inlocuit un condensator micut negru C 1233 parca cu o dioda(cred,seamna cu o dioda dinaia rosie care arata ca un cilindru)

daca puteti sa va dati cu parerea. s-au ars finalii sau ce alte piese >?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

@Boxeru11 - Imi place raspunsu tau, se vede ca ai inceput sa te pricepi la amplificatoare de cand cu akaiu ala.. :aplauze @peye01Uitete ce impedanta suporta amplificatoru acela, si verifica si ce impedanta are subwooferu, Posibil sa fie pe 4, 3 sau 2 Ohmi si din cauza asta ti sa ars finali.

Link spre comentariu
Vizitator peye01

Depinde ce finali are...daca inca scoate muzica dar bazaie sar putea sa nu se fi ars toti ,dar parerea mea ori e de la finali ori are condensatori uscati(ia verificai!)...fa o poza sub "capota"...Si de cati ohmi sunt sateliti si subwooferu??

sateliti au 4 ohmi iar subwofferul nu stiu dar se auzea bine. am verificat condensatori si sunt ok
Link spre comentariu
Vizitator peye01

@Boxeru11 - Imi place raspunsu tau, se vede ca ai inceput sa te pricepi la amplificatoare de cand cu akaiu ala.. :aplauze @peye01Uitete ce impedanta suporta amplificatoru acela, si verifica si ce impedanta are subwooferu, Posibil sa fie pe 4, 3 sau 2 Ohmi si din cauza asta ti sa ars finali.

suporta 4 ohmi la fel ca si satelitii iar subwooferul nu stiu cati ohmi arenu cred ca e ars vreun final pentru ca se aude muzica dar cu barait foarte urat
Link spre comentariu

- vezi cablul dintre PC si statie (ala jack la rca) daca face bine contact in mufe, sau incearca alt cablu- masoara cu voltmetrul pe AC daca ai diferenta de tensiune intre masa placii de sunet si masa intrarii in amplif (cu cablul conectat)- incearca alta sursa de muzica (un player mp3, telefon, cd player)- incearca sa pui statia si pc-ul in prize diferite daca poti (cu prelungitor eventual, din alta camera)- verifica daca selectorul de intrari e pus corect, pe intrarea unde aplici semnal

Link spre comentariu
Vizitator peye01

- vezi cablul dintre PC si statie (ala jack la rca) daca face bine contact in mufe, sau incearca alt cablu- masoara cu voltmetrul pe AC daca ai diferenta de tensiune intre masa placii de sunet si masa intrarii in amplif (cu cablul conectat)- incearca alta sursa de muzica (un player mp3, telefon, cd player)- incearca sa pui statia si pc-ul in prize diferite daca poti (cu prelungitor eventual, din alta camera)- verifica daca selectorul de intrari e pus corect, pe intrarea unde aplici semnal

am pus mufa la telefon se aude mai bine ca la calculator dar parca acum se aude muzica mai clar dar tot baraie iar basul e mai puternic si baraie
Link spre comentariu
Vizitator peye01

Dar daca pui intrarea la masa, iar volumul pe pozitie normala (nu la minim)?

ce e pozitia normala? si care e intrarea la masa?daca bag mufa jack in calculator statia curenteaza putin carcasa amplificatorului ( nu am impamantare la priza calculatorului,cred) iar daca pun mufa la telefon nu mai curenteaza dar baraitul tot se aude )
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări