Swat Cat Postat Martie 14, 2006 Partajează Postat Martie 14, 2006 am si eu nevoie de un intergrata care sa tranforne vreo 10 contacte in impulsuri le le trimita prin 2-3 fire si la capat sa fie un decodor care sa citeasca impulsurile si sa le tranforme in contatctemai simplu...am nevoi de ceva prin care am 10 contate si doar 2-3 fire Link spre comentariu
Swat Cat Postat Martie 16, 2006 Autor Partajează Postat Martie 16, 2006 nimeni nu stie o schema gen telecomanda-receptor Link spre comentariu
niq_ro Postat Martie 16, 2006 Partajează Postat Martie 16, 2006 spune mai clar ce vrei de fapt...ai 10 contacte independente sau un comutator cu 10 pozitii de supravegheat? gen deschis/inchis?si trebuie sa stii pozitia lor ? trebuie transmise la alte 10 contacte? Link spre comentariu
Swat Cat Postat Martie 16, 2006 Autor Partajează Postat Martie 16, 2006 am 10 butonane(cu retinere) intr-un capat....si vreau sa transmit apasarea lor prin 2-3 firel intrun alt capat la niste relee.... ca sa nu am 11 fire.... Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 16, 2006 Partajează Postat Martie 16, 2006 Existau niste familii de integrate cu numele de SA ..... Nu mai stiu pe unde le-am vazut datasheet-urile, dar erau perechi, se foloseau in telecomenzi (codor-decodor). Daca gasesc ceva despre ele, postez. Bafta! Link spre comentariu
one Postat Martie 16, 2006 Partajează Postat Martie 16, 2006 Iti trebuie ceva cu registre de deplasare cu incarcare paralela si iesire seriala + perechea incarcare seriala si iesire paralela.Ai nevoie de un semnal de ceas si de un semnal de incarcare.Iti trebuie minim 3 fire: masa, date, ceas. Asta daca nu vrei sa te complici mai mult, ca sa faci 2 fire. Presupun ca la contacte ai o sursa de tensiune, ca sa alimentezi emitatorul, altfel, alimentarea ar trebui sa o scoti cumva din linia de ceas, ceea ce inseamna ca la receptor o sa ai un circuit care sa dea un curent mai mare pe linia "ceas". Oricum pe linia de ceas ar trebui sa dai si impulsul de incarcare a registrelor.Poti folosi cate 3 ciucuite CD4035 la emisie, respectiv la receptie.Altfel, ar trebui sa folosesti 2 microcontrollere, cu comunicatie seriala. In acest caz ti-ar trebui 2 fire daca ai alimentare separata la fiecare sau 3 daca emitatorul nu are alimentare autonoma. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum