Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

integrat codor

Postări Recomandate

am si eu nevoie de un intergrata care sa tranforne vreo 10 contacte in impulsuri le le trimita prin 2-3 fire si la capat sa fie un decodor care sa citeasca impulsurile si sa le tranforme in contatctemai simplu...am nevoi de ceva prin care am 10 contate si doar 2-3 fire

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Swat Cat

3

• niq_ro

1

• yo9hrb

1

• one

1

Top autori în acest subiect

spune mai clar ce vrei de fapt...ai 10 contacte independente sau un comutator cu 10 pozitii de supravegheat? gen deschis/inchis?si trebuie sa stii pozitia lor ? trebuie transmise la alte 10 contacte?

Link spre comentariu

Existau niste familii de integrate cu numele de SA ..... Nu mai stiu pe unde le-am vazut datasheet-urile, dar erau perechi, se foloseau in telecomenzi (codor-decodor). Daca gasesc ceva despre ele, postez. Bafta!

Link spre comentariu

Iti trebuie ceva cu registre de deplasare cu incarcare paralela si iesire seriala + perechea incarcare seriala si iesire paralela.Ai nevoie de un semnal de ceas si de un semnal de incarcare.Iti trebuie minim 3 fire: masa, date, ceas. Asta daca nu vrei sa te complici mai mult, ca sa faci 2 fire. Presupun ca la contacte ai o sursa de tensiune, ca sa alimentezi emitatorul, altfel, alimentarea ar trebui sa o scoti cumva din linia de ceas, ceea ce inseamna ca la receptor o sa ai un circuit care sa dea un curent mai mare pe linia "ceas". Oricum pe linia de ceas ar trebui sa dai si impulsul de incarcare a registrelor.Poti folosi cate 3 ciucuite CD4035 la emisie, respectiv la receptie.Altfel, ar trebui sa folosesti 2 microcontrollere, cu comunicatie seriala. In acest caz ti-ar trebui 2 fire daca ai alimentare separata la fiecare sau 3 daca emitatorul nu are alimentare autonoma.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări