Vizitator dacianh28 Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Buna ziua.Am realizat o orga de lumini(de pe site de la niq_ro ) pe 3 canale si unul de negativ cu optocuploare leduri martor si triace. Problema e ca nu functioneaza decat cel de negativ. mi-am dat seama de asta din ledurile martor de pe ea, pt ca la 220 inca nu am legat-o pana nu o fac sa functioneze bine.2 piese nu sunt exact modelul din schema pt ca nu le-am gasit. ma refer aici la integratul 4093N pe care l-am inlocuit cu HCF4093BE si la tranzistorii 2N2904A pe care i-am inlocuit cu 2N2907A.Daca nu sunt buni aveti idee cu ce i-asi putea inlocui?Intrebarea este daca acestia sa fie de vina pt nefunctionarea montajului???Am atasat schema. Multumesc. Link spre comentariu
costi002 Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 ai bagat semnal in ea si nu zice nimic? cand zic semnal ma refer la ceva muzica. Link spre comentariu
costi002 Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 intr-un final am gasit shema completa. ai traful de pe intrare? Link spre comentariu
Vizitator dacianh28 Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 sa inteleg ca integratul si tranzistoarele cu care le-am inlocuit se potrivesc? Am bagat semnal audio in ea de pe iesirea de la amplificator si singurul led care se stinge intermitent cand merge muzica e cel de negativ. Te referi la transformatorul de la intrarea audio? daca da, ala nu l-am mai pus pt ca am pus optocuploare, eu stiu ca ala era doar de izolare. Schema e de pe pagina asta http://www.niqro.3x.ro/orga/orga.htm pe la mijlocul paginei, inainte de schema Color organ. Link spre comentariu
costi002 Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 am vazut ca traful e 1:10 si ma gandesc ca este semnalul prea mic si de aia nu face nimic.tz sunt cam echivalenti, la prima vedere.daca ii bagi semnal mai mare in el, nu pleaca? cel de negativare ar trebui sa fie aprins la pauze, nu in timp ce canta.LE: vad ca in schema originala rezistenta care la tine este de 10M pe fiecare poarta, acolo este de 15k, ceea ce este o dif f mare. incearca sa le micsorezi, vezi ce se intampla Link spre comentariu
Vizitator dacianh28 Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Si oare ai idee cam cu cat sa inlocuiesc rezistentele de 10M ca sa mearga canalele? Oare daca pun si un potentiometru mai mic in locul celui de 10k pt reglajul brut ar fi posibil sa functioneze la un volum mai mic din statie? sau ce alte rezistente sa inlocuesc.Multumesc. Link spre comentariu
costi002 Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 incearca cu 15k in loc de 10M si vezi. tatoneaza intai un canal si vezi cum face Link spre comentariu
Vizitator dacianh28 Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Maine dau o fuga dupa alte rezistente sa vedem daca se schimba ceva.Multumesc deocamdata de ajutor. Link spre comentariu
Vizitator dacianh28 Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Din pacate nu functioneaza cum trebuie.Am inlocuit rezistentele de 10M cu 10k si nu merge nici asa. apoi am pus de 1k si asa se aprind ledurile martor si fara semnal audio, iar daca reglez din potentiometre se sting, dar nu joaca dupa muzica.Am incercat si cu rezistene de 100ohmi si tot asa face.Oare sa fie de vina 2n2907a, ca nu am gasit 2n2904a cum era in schema?Ce as mai putea face? Link spre comentariu
costi002 Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 incearca cu valori mai mari de 10k. incepe cu 15k, cum am spus prima oara. tz din cate am vazut sunt echivalenti.LE: m-am grabit un pic. incepe de la 1k in sus, vezi ce obtii. Link spre comentariu
Vizitator dacianh28 Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Ok. ma pun pe cautat printre rezistente :)Merci ca ai rabdare cu mine. Esti de mare ajutor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum