Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modulatie la FT-450

Vizitator silviu tcaciuc

Postări Recomandate

Vizitator silviu tcaciuc

Buna ziua.Va rog mult sa ma elucidati intr-o problema.La un transceiver FT-450 folosesc microfonul original,neavand un MD-100,sau altceva asa cum multi recomanda.In CW puterea se duce undeva la 120w,in schimb,in fonie mi se pare ca moduleaza slab de tot.O intrebare am:in SSB n-ar trebui ca acul sa se duca la maxim la semnale puternice,in fonie?Atunci cand fluier in microfon duce la 100w ,dar cand vorbesc normal daca incarca la 50w(cel putin asa imi arata aici,pe afisaj).Vizualizarea ALC-ului este edificator?Cu ce ma ajuta daca stiu nivelul ALC?Va rog mult sa-mi explicati pe intelesul unui novice.Cu multumiri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

1

• yo9hrb

1

• yo7lhe

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

La vorbire normala acul urmareste aproximativ vorba.Are inertie mecanica si nu e facut sa arate PEP.Cand fluieri ii dai un ton cvasiconstant si are timp sa indice o valoare mai mare.Cand te aude si te intelege lumea nu te stresa.Daca cresti exagerat nivelul de microfon obtii splatter-e.Un microfon mai bun da o modulatie mai placuta si/sau mai penetranta iar asta nu implica obligatoriu si o indicatie mai mare a acului.Zic eu :)

Link spre comentariu

Salut,Semnalele astea aleatoare, cum e si vocea, au o chestie care se cheama crest factor si care se defineste ca raportul dintre puterea de varf si cea medie. In cazul CW, cele doua puteri sunt egale. La voce nu sunt egale si de aia, chiar daca la varf te duci la 120W, asa numitul PEP, puterea indicata de acometru va fi mai mica, ptr ca acometrul arata puterea medie. Impingand asa direct ca sa dea acometrul mai sus, nu ajungi decat la distorsiuni si splattere, cum s-a mai spus.O solutie ca sa dai mai tare este sa folosesti un compresor de dinamica. Asta reduce crest factorul si are grija sa limiteze si banda, dar vocea devine metalica.Cirip

Link spre comentariu

Eu am un Sommerkamp FT250, stravechi, cu lampi. Nu cunosc starea lampilor. In schimb, in timpul transmisiei, obtin in mod curent puteri de peste 100W, masurate- cei drept- cu un SWR-Powermeter Zetagi. Nu stiu cum masoara acest aparat, avand in vedere ca nu stie impedanta antenei. De aceea nu prea il iau in seama. Totusi, cea mai indepartata legatura a fost cu Brazilia, cu o antena Inverted V amplasata intre blocuri (varful e la nivelul balconului, et.2).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări