bogdan exit Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Buna ziua va rog sa ma ajutati cu niste idei sfaturi rog moderatorul sa imi mute topicul acolo unde considera ca va fi vazut cel mai bine am preferat sa nul pun in sectiunea diy si automatizari datorita faptului ca aici se pot uita mai multi oameni care au experienta Am sa atasez o poza facuta in paint cu sistemul care vreau sal fac in regim diy daca nu se gaseste pe piata Pe scurt e vorba de o cabina de dus care vreau sai fac un controler sami mixeze apa dupa preferite 20 30 40 50 de rade si sa o mentina automat la temperatura selectata Astept solutii si ideei ce e in imagine am considerat ca ar fi solutia ce;am mai simpla Link spre comentariu
Ashky Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Eu cred ca cel mai bine se potriveste la aplicatia asta o vana termostatica cu 3 cai mecanica.Parerea mea este ca electric e aproape imposibil sa realizezi asa ceva, vanele au timp de reactie mare, senzorii de temperatura la fel (a se vedea timpul de conversie la un DS18B20 de ex.).Daca ai deja un boiler nu vad de ce ai face chestia asta, reglezi direct boilerul la ce temperatura vrei.Dar sa presupunem ca apa nu vine dintr-un boiler. Se ia o vana cu 3 cai motorizata, un senzor de temperatura, o automatizare care sa regleze temperatura si un .... boiler (rezervor) care va avea rolul de a reduce variatiile de temperatura foarte mari.O alta varianta ar fi sa incalzesti apa de la dus cu un schimbator in placi la care pui in circuitul primar o pompa de circulatie cu turatie variabila, modulata de temperatura din secundar.Dezavantajul acestei solutii este ca trebuie sa ai un schimbator mare (35 - 40 kw, cam cat o caramida) si temperatura in circuitul primar cu minim 20 de grade mai mare decat temperatura dorita in secundar.Temperatura constanta la dus nu vei avea niciodata, o deviatie de 1-3 grade vei avea oricum.Senzatia de dus scotian o poti avea cu o variatie de temperatura de doar 4 grade daca temperatura reglata este mica.Toata treaba asta ma astept sa coste in jur de 1000 - 1500 RON, o baterie de dus care face chestia asta e cam 400..., dar nu e electrica... Link spre comentariu
bogdan exit Postat Decembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2011 boiler am .. ce vrea sa inteleaga faptul ca timpi de raspuns sunt marii ? in secunde , minute ?mi se pare mult sa investesc atatia banii eu ma gandeam la 2 electrovalve de masina de spalat centrale de la autoturisme etc sa le controlez in impulsuri se poate ?sau daca nu motorizate dar banuiesc ca sunt scumpe si nu neaparat ma deranjeaza timpul de raspuns ideea e ca vreau sa-mi arata temperatura la iesire ideea cu vana termostatiica e buna dar e scumpa deci cum as vrea eu sa functioneze minim macar patru butoane +/- electrovalva apa rece +/- electrovalva apa calda si la capat un senzor de temperatura oare electrovalvele cu solenoid se pot controla in impulsuri sau modificare de curent Multumesc foarte mult ca miai raspuns Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 De unde vrei sa alimentezi cu apa sistemul?Ai grija mare cu utilizarea curentului pe linga apa de spalat! Pericol de electrocutare! Link spre comentariu
bogdan exit Postat Decembrie 17, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2011 De la boiler vreau sa alimentez cu apa Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 Aha! Deci vrei sa iei apa calda din boiler si sa o amesteci cu apa rece din retea. Link spre comentariu
bogdan exit Postat Decembrie 17, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2011 da asa vreau sa fac Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum