diesel Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Am nevoie de un multimetru care sa aiba verificare/etalonare metrologica. Ce marca imi recomandati? Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Fluke, Gossen-Metrawatt, Chauvin Arnoux, Agilent, Tektronix, Keithley, Racal-Dana (SH). Link spre comentariu
Ashky Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Eu am un Velleman pe care am dat 120 lei si pe verificare metrologica 450 !!!! Si nu pe toate gamele!Intreaba inaine cat e verificarea, mai ales pentru aparatele ieftine deoarece daca abaterile sunt mai mari decat ce scrie in manualul lui, la metrologie dai cat nu face.Nu mai zic ca trebuie sa fie si conform normei SR-EN nustiu-care... Link spre comentariu
Kosmin Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Poti lua legatura cu cei de la ARC din Brasov. Stiam ca dispun si de laborator metrologic. Link spre comentariu
diesel Postat Decembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Sunt cumva aparate care au verificare metrologica facuta din fabrica sau trebuie sa-l cumpar si sa ma duc eu cu el la verificat? Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Mai rar. Incercati la Conrad. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Oricum trebuie mers la noi la metrologie ca suntem in Romania si certificam noi ca Fluke este conform cu standardele cerute,te umfla rasul dar cand vezi cat costa certificarea pe toate domeniile nu iti mai vine sa razi. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 In orice tara cu serviciu propriu de metrologie trebuie procedat astfel. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 In afara cazului in care acel multimetru serveste ca dovada juridica si da nastere la raporturi juridice, nu vad rostul calibrarii metrologice, asta o poate face orice utilizator, pe domeniul volti exista surse de referinta, de exemplu cele care ofera la iesire 5.000V(LM336Z5), iar pe domeniul rezistente, exista rezistori de precizie 0,1%. Este arhisuficient ca precizie pentru electronistii amatori/depanatori/etc. Link spre comentariu
diesel Postat Decembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Imi trebuie multimetru verificat metrologic pentru a ma licentia in sisteme antiincendiiu. Asa se cere.Si nu stiu ce aparat sa cumpar. As dori unul care vine cu buletin de verificare sa nu mai fac eu verificarea sa mai dau bani si pe asta. Din cate inteleg nu sunt putini bani de dat. Link spre comentariu
Vizitator exxocet Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 Conrad vinde asa ceva. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 Oricum, verificarea metrologica trebuie repetata periodic, termenele fiind date fie prin lege (in cazurile amintite de Spitfire), fie prin normele interne ale intreprinderilor (ISO9000 etc.). Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 Daca tot cumparati si ii faceti buletin metrologic luati unul mai scump pt. ca este pacat sa dati o gramada de bani la certificare pt. un aparat modest oricum va costa aproximativ 6-700 ron si aparatul parerea mea tot pe acolo sa fie. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 18, 2011 Partajează Postat Decembrie 18, 2011 Daca luati aparatul cu verificare metrologica numai de dragul licentierii si nu trebuie/vreti sa-l folositi in munca de zi cu zi, atunci puteti lua de exemplu un model Voltcraft, seria 900 de la Conrad. E mai ieftin decat Fluke, Gossen-Metrawatt sau Agilent si tine vesnic daca-l tineti in cutie si-l folositi numai ca sa dovediti c-aveti aparat cu certificat. Numai sa nu uitati bateria in el.In rest, nu va pot recomanda altceva decat cele trei marci de mai inainte. Comparati necesitatile dvs. cu oferta (nu numai domeniile de masura, conteaza mult si accesoriile, clasa climatica, ergonomia, etc.). Insa atentie. Garantia "pe viata" de la Fluke (lifetime warranty) nu este valabila decat pt persoane particulare (fizice), nu si pt firme. Link spre comentariu
Vizitator cpt_planet Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 Si eu sunt in aceeasi situatie. Pana la urma pentru ce varianta ati optat?Eu am primit o oferta de ARC Brasov, modelul AM-240 de la FLUKE cu 55 de euro fara TVA si 400RON(fara TVA) certificatul metrologic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum