Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

micsorare tensiune

Vizitator majiku

Postări Recomandate

Vizitator majiku

am si eu un traf care scoate cu cativa volti mai mult decat ar trebuie. el scoate + - 38v si mie mi-ar trebui 32v. alimentarea e diferentiala. intrebarea mea este daca pot micsora tensiunea folosind de diode, avand in vedere ca 0.7v se pierd pe o dioda. vreo 5-7 diode mi-ar fi de ajuns atat oentru + cat si pentru - ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

am si eu un traf care scoate cu cativa volti mai mult decat ar trebuie. el scoate + - 38v si mie mi-ar trebui 32v. alimentarea e diferentiala. intrebarea mea este daca pot micsora tensiunea folosind de diode, avand in vedere ca 0.7v se pierd pe o dioda. vreo 5-7 diode mi-ar fi de ajuns atat oentru + cat si pentru - ?

teoretic ceea ce ai zis tu mergepractic ...... merge si practic dar problemele apar in cazul unei sarcini mari (curenti mari) unde diodele se vor incalzi destul de bine
Link spre comentariu

Faci o placuta de cablaj separata si pui in serie grupuri de 3-4 1N4007, care au maxim 1A. Sunt pe la 500-1000 lei bucata, iti trebuie cam 20, in functie de cat vrei sa scazi. Ar trebui sa fie mai ieftin si mai simplu decat sa cauti diode de 10A.

Link spre comentariu
Vizitator majiku

Daca pui diode in paralel, trebuie rezistente de valoare mica in serie cu diodele, pentru egalizarea curentului prin ele.

eu am un traf ce scoate +-40v pe 5-7 amperi, si as vrea sa alimentez ceva cu el pe la +-36v, nu e definitiv, mai mult pentru teste....
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări