Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Smps pentru tda7294+2xlm3886

figher_ionut

Postări Recomandate

Buna ziua,seara,dimineata !!!

De mult timp vreau sa imi construiesc un amplif audio pt homeuse.

Astazi am ajuns la o hotarare si anume sa folosesc integratul tda 7294 pe bas si 2xlm3886 pt sateliti.

Problema e sursa care trebuie sa fie pe undeva la 500w sa ofere stabilitate.

Cautand pe net am gasit asta si mi-a placut pt. ca este simpla.

Imi puteti da cateva pareri si propuneri sau ceva care ati realizat si stiti ca e bun.

Multumesc!!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• figher_ionut

8

• danb1974

2

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex

Smps auto. Mare lucru daca scapi nebestelit.Stabilizarea lasa de dorit, dar poti incerca. Ar trebui driveri, 5nF capacitate de intrare e cam mult pentru SG. Si daca tot ajungi la driveri (BD441+442) de ce sa nu folosesti IRF1407?

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Nu pot sa recomand decat solutia pentru care as opta eu. IRS2153. Cu IGBT de viteza sau MOS de curent mare (mai scump), comandati de driveri suplimentari celor din IRS. Tensiunea nu e stabilizata dar nefiind nevoie, schema e mult mai simpla. Sigur, ar ramane rezolvarea protectiei de curent.

Vezi Yamaha lui silicipi de aici viewtopic.php?f=41&t=7596&start=825 .

Multe parti nu sunt necesare, dar ca principiu...

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Mai jos, parte din filtrarea alimentarii.

Poti oare sa determini rolul pieselor marcate (snubber) montate paralel pe condul echivalent de 600uF? Poate cineva, oricine? Poate se justifica decuplarea cu un cond de 0,1u, dar ce rol poate avea rezistorul inseriat (5R6)? Si de 2W. Fiindca are multi fani, sa spuna cei care au construit sursa, cat de tare se incalzeste rezistorul de 2W. Cu ocazia asta poate aflam si rolul lui.

Sunt mai multe astfel de greseli minore si cel putin una majora de principiu. Cam ce vad eu. Ti-am precizat, nu insist inutil, doar daca te decizi pozitiv asupra ei, sau mai bine zis asupra configuratiei, nu e nevoie sa pastrezi stabilizarea, tipul CI sau alimentarea.

post-1-139829353913_thumb.jpg

Link spre comentariu

Aia ar fi ceva minor pot sa renunt la ia.Dar dv aveti ceva experiente de sustineti treaba asta pt ca eu nu cred ca se va solicita tare rezistenta aia.In orice caz as putea sa pun una de putere mai mare.Eu cred ca ea joaca un rol de filtru.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Eu vedeam bucla de reactie ca o problema majora. E functionala dar compensarea in frecventa mai mult decat ciudata, facand abstractie de cei -20dB/dec (in plus fata de cei -40dB ai LC) generati de decuplarea iesirii amplificatorului de eroare cu 100n. Compensarea ar trebui facuta chiar inainte de opto cu ceva gen 431+retea RC adecvata. Decat asa, as alege nestabilizat.Se poate vedea ca idealul de patru snubbere necesare puntii redresoare, s-ar fi putut transforma in doua pe sectiunile secundarului, dar a fost redusa la una si ca sa se puna capac, a fost mutat pe alte conduri de filtraj. Si uite asa, snubberul din secundar in loc sa amortizeze oscilatiile parazite generate de comutatia diodelor, amortizeaza condurile de filtraj din secundar.Nu mai spun de 1,76mm sau ce-i pe acolo fara sa se tina cont de adancimea de patrundere, sau de un cond 1u inseriat cu primarul pentru 600-800W.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări