Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

determinarea puterii unui difuzor


Vizitator marinica mihai

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • remus68

    4

  • c_anicai

    3

  • stefanstudio

    3

  • zal

    2

Top autori în acest subiect

:ras: cred ca asta stia si el dar banuiesc ca nu o are dar banuiesc asa din vise ca are undeva la 400w asta daca e ceva de el dar nustiu dece toata lumea e interesata de puterea unui difuzor pentru ca sunetu nu se masoara in watti ci in decibeli eu cand iau un dif ma uit la marime in primul rand apoi la constructie dupaia la impedanta de preferat 4 ohmi si la sensibilitate de prefrat 98 db si daca se poate si dimensiunea bobinei dar multi nu scriu asa ceva dar poti face un test cauti un amplif undeva la 6 700w si dai folum pana se arde difu cand sa ars vei sti cu siguranta cata viata are in el :rade:
Link spre comentariu

leai specificat ? esti dispus sal desfaci sa scoti bobina sa masori sarma ? ? o fi vreao fomula cu datele astea dar e mai greu de pus in practica eu tot la parerea mea raman pune o poza cu el si poate il recunoaste cineva si stie modelu etc

Link spre comentariu

diametrul bobinei se poate aproxima, adica e ceva mai mic (cu cativa mm) decat diametru la imbinare a membranei cu suspensia. Pt. cca 2 inch nu risc sa bag mai mult de 50 wati in el. La difuri de inalte e alta chestie.

Link spre comentariu

dezvoltase o teorie ptr aproximarea puterii difurilor

Dupa culoarea membranei sau dupa numarul de gauri din sasiu...?Am avut un Goodmans de 15" cu puterea de 30W care era foarte usor de confundat cu RFT-ul de 15,5" cu puterea de 50/100W. Acum, difurile "moderne" de 15" au de la 250W in sus. Daca nu desfaci, nu stii nici lungimea bobinei, nici latimea intrefierului - hai, ca diametrul bobinei il mai nimeresti daca te uiti atent linga spider, la imbinarea cu membrana, iar la unele difuri se mai vad capetele bobinei pina la locul de imbinare cu firele leonice si mai aproximezi diametrul conductorului.
Link spre comentariu

La 15 inch si mai ales daca cantareste vre-o 10 kg sau mai mult e posibil sa duca 300 wati, nu poti atasa o poza cu difuzorul ?Am masurat o data pe un canal la o boxa bas reflex cu doua difuzoare de 4 ohmi 15 inch inseriate. Boxa era la un volum destul de consistent adica in aer liber la o petrecere de nunta pusa pe orga. Am ramas surprins sa aflu ca la acel moment manca aproximativ 30 wati din statie, deci la 300 wati zic sa iei masuri de protectie ceva casti antifonice ca mie oricum imi tremurau maruntaiele in ritmul basului la puterea acea mica de care vorbeam.

Link spre comentariu

Am ramas surprins sa aflu ca la acel moment manca aproximativ 30 wati din statie

Interesant ar fi de stiut cum s-a aflat aceasta putere; daca in urma unei masuratori - totul este perfect, dar daca a fost vorba doar de pozitia potentiometrului de volum nu are nici o valoare. Majoritatea amplificatoarele de instrument permit ca la intrare sa fie aplicat un semnal chiar cu peste 20db mai mare decit cel nominal fara ca intrarea sa fie supramodulata; in acest caz, este normal ca pozitia potentiometrului de volum sa fie foarte aproape de minim ceea ce nu inseamna ca puterea la iesirea amplificatorului este mica.
Link spre comentariu

au avut niste prieteni un scurt la statie (cablurile la difuzoare) si am profitat de situatie sa-mi satisfac o curiozitate, prin masurare bineinteles. Evident prin masurarea tensiunii cu un multimetru pe alternativ si tensiunea la patrat impartit la impendanta. Stiu ca masuratoarea e imprecisa, dar nici nu am sustinut asta.Acest lucru mi-a dat de gandit atunci si am inteles ca randamentul difuzoarelor conteaza, Eu cu 2 boxe de 75 vati la diferite petreceri mici mult timp in urma dar difurile de bass 11 inch nu faceam nici o branza cu toate ca bagam si 100 de wati in ele (suportau ca erau panaramele alea de difuzoare de pe amfiton rusesti de 150 wati dar care in realitate aveau bas de 75 medii de 20 si inalte de 7 wati din cate imi aduc aminte)

Link spre comentariu

Intr-adevar si boxele pot face adevarate minuni... In ziua de azi nu se mai folosesc incinte de mare randament (sint greoaie si greu deplasabile) dar exista boxe reflex cu SPL peste 120db... Prin anii '80 am utilizat la chitara bass o boxa cu trei difuri de 12" atacata de o SuperAlfa cu 30W, care se auzea dumnezeieste.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări