Vizitator cedrik Postat Martie 13, 2006 Partajează Postat Martie 13, 2006 Problema mea este urmatoarea: nu de mult mi-am cumparat un TV Samsung plat de 100Hz (cu tub nu LCD), totul merge super , sunt f multumit de el; l-am conectat la computer , la placa video sa ma uit la filme de pe calculator, problema este ca se magnetizeaza tv-ul (apar pe ecran pete de culoare galbena) cand ma uit la film, daca scot cablul de la computer petele dispar. Tv-ul este in camera alatura, si am un cablu special Video lung de 5 m, (si cu un cablu mai mic e la fel). Am legat si un fir de pe carcasa calculatorului la o teava sa ii fac pamantare mai buna dar degeaba. Se poate remedia aceasta problema? sau este vreun dispozitiv care sa il montez pe cablu sau orice? va multumesc anticipat! Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Martie 13, 2006 Partajează Postat Martie 13, 2006 Cred ca nu se magnetizeaza... La contrast mai mare se incalzeste ''masca'' tubului cinescop (din interior) si deoarece fascicolele corespunzatoare culorilor fundamentale(RGB) nu mai cad exact pe stratul de luminofor corespunzator, se modifica nuanta culorilor si cel mai repede se simte la redarea nivelului de alb.Fenomenul se accentueaza la imagini statice si la cele cu un contrast puternic. Solutia este micsorarea contrastului sau a luminozitatii... Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 16, 2006 Partajează Postat Martie 16, 2006 Ca sa primesti un raspuns cat mai exact specifica daca atunci cand TV-ul il folosesti asa cum a fost el conceput (adica cu semnal prin intrarea de antena)mai face acele pete galbene sau petele apar numai daca introduci semnal din calculator.Parerea mea e ca, daca petele apar doar la semnalul dat prin calculator iar cablurile sunt de calitate si nu ai interferente pe parcurs eu ,dupa parerea mea ,suspectez calitatea a 2 componente:iesirea de TV a placii video si/sau modulul AV din televizor.Pentru a te convinge de calitatea modulului AV din televizor foloseste alta sursa de semnal (Video-player,TV-game,Play-Station,etc cu iesiri AV).Eu i-ti recomand pentru testare sa folosesti aceleasi reglaje de luminozitate si contrast la care apareau petele cand dadeai semnal din calculator.Daca modulul de AV din televizor e bun, mai ramane placa video (iesirea TV)...PS:Antevorbitorii mei cunosc mult mai multe decat mine in domeniu.Aceasta e doar o sugestie. Link spre comentariu
fen Postat Martie 20, 2006 Partajează Postat Martie 20, 2006 parerea mea este ca nu este de vina masca din cauza incalzirii ei deoarece zice ca petele dispar cind scoate cablul de la calculator Probabil apare o autooscilatie in etajele de intrare audio video din intrarea in TV Incearca sa pui un audio video sender intre calculator si TV ca sa intri in TV prin intrarea de antena si vezi daca mai face la fel Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum