cristian1961 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Nu e cam mare curentul Iled =aprox (Udiac/680) deci cam 44mA .trebuie un led de curent mai mare. Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 De 63V am folosit.Pt functionare normala, conditia pt tensiunea de lucru a condensatorului este ca aceasta sa depaseasca tensiunea diacului. Dar te-ai gandit si la o situatie anormala, dar posibila, cand s-ar intrerupe una din componentele de dupa condensator (ori conexiune)? Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 in acest caz condensatorul va face un ...mai trebuie adaugat in paralel pe cond un zenner la o tensiune mai mare decat cea de lucru a diacului(ex:48 sau 51v) Link spre comentariu
Vizitator crash44 Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Pt functionare normala, conditia pt tensiunea de lucru a condensatorului este ca aceasta sa depaseasca tensiunea diacului. Dar te-ai gandit si la o situatie anormala, dar posibila, cand s-ar intrerupe una din componentele de dupa condensator (ori conexiune)?Chestiuta asta am facut-o in clasa a zecea fara nicio intentie serioasa de a o folosi atata amar de timp. N-am luat nicio masura de protectie(pentru ca nu am stiut la vremea respectiva, si nici nu a necesitat) si uite ca inca palpaie linistita in priza.Daca e sa cedeze vreo componenta, probabil o s-o repar, ca deja mi-e draga palpaiala asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum