Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoarele merg refacute?

Vizitator seryfull

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AerosouL

5

• titro

2

• MadRaper

1

• Mircea Bartic

1

Top autori în acest subiect

Si pe mine m-ar interesa asa ceva... ca mi-au ramas niste "bucati de difuri rusesti" cosul si magnetul..... :o Deci ar trebui suspensie con membrana dustcap..... si bobine gata facute (daca se potrivesc...sunt mai bune decat cele home made :? )Daca stie cineva...sa spuna pe unde s-ar gasi asemenea componente.. :)A....si ....Credeti ca merita efortul???

Link spre comentariu

Pai as vrea si eu sa stiu ce vrei tu sa faci?Ca daca se gasesc chestiile astea de cumparat, de montat le montez si eu..Astea le faci tu sau le cumperi??? (ma refer la con, bobina...etc) fiindca pe mine ma interesesza gata facute (de fabrica.. :x )Zi-ne si noua pe unde se gasesc...daca se gasesc...Din difuzoarele vechi...repet...a mai ramas dor magnetu si cosul...restul componentelor s-au dus..(adik nu le mai am)Si nu am inteles daca e rentabila refacerea (in acest fel) a diff-urilor :wink: ??

Link spre comentariu

Eu zic sa te linistesti ca sigur nu e rentabila chestia asta cu refacutul...mai bine dai 4-500mii pe un difuzor nou Am refacut si eu vreo 4 medii si un bass de 25cm de alea rusesti (eu am de unde cumpara bobine, con si alte chestii - din bazar in IASI) oricum nu prea se merita. Eu le-am rafacut doar pt ca erau din niste boxe complete...

Link spre comentariu

In principiu asa :? am gandit si eu ....Dar nu se stie niciodata de unde sare.. 8) ...Parca e prea multa bataie de cap... si sanse prea mari sa nu iasa...I le-am mai dat unuia sa mi le faca, io am zis ca sa nu ma bag...ca daca nu le fac bine... poate asta e "meserias" ...si la un chef... s-au dus..Cand le-am desfacut... m-am spart de ras... :d :shock: ..Bobinele erau infasurate pe carton...(si mai ales unul ordinar...) Cel mai bie e sa-ti faci singur...asta daca renteaza...Daca e cazul sa bagi strungu in magnet mai bine renunta.... ca se schimba serios proprietatile acestuia (a magnetului)... si o sa iasa nashpa (la concluzia asta a ajuns altcineva :oops: )Ideala este gasire componentelor care sa fie foarte apropiate ca parametri cu cele initiale.. ceea ce e putin probabil :wink:Cred ca in 90% din cazuri mai bine va luati diff-uri noi ...nu de alta dar sa nu plangeti dupa bani :cry: ...

Link spre comentariu

Depinde de la caz la caz..In anumite situatii e mai bine sa repari...Dar meseriasii astia nu se gasesc pe tote drumurile..Si culmea...Sunt multi "meseriasi".. :d La un difuzor mare...ai dreptate...e mai economic sa-l repari...si daca e scump diff si nu prea vrei sa-l schimbi ar merge... dar trebuie ca meseriasu sa fie profesionist cu adevarat...Si aici e o chestie... de obicei ai ocazia sa-l repari o singura data..dar e suficient..(din cauza adezivilor folositi)..E discutabil.. :roll:

Link spre comentariu

Nu neaparat ca poti sa il repari doar o data. Am difuzoare prin discoteci care au fost reparate de mai multe ori. Se foloseste un adeziv special, se numeste elcaxotran, nu stiu unde sa va spun sa il gasiti, eu am cumparat mai multe tuburi de la Electrovoice impreuna cu dizolvantul aferent in urma cu vreo 3 ani.Aerosoul, daca vrei sa te apuci de refacut difuzoare iti dau datele de contact de unde poti sa comanzi aceste repere. Singura problema este ca trebuie sa comanzi minim 1000 de bucati din fiecare, altfel nici nu discuta cu tine (pt ca nu li se merita sa isi faca matrita) si ca persoana fizica nu stiu daca o sa te bage in seama.Eu am ramas cu cate un set de 1000 de buc de reconuri (tot sistemul mobil) din marimile 8", 10", 12" si 15" deoarece vroiam sa producem niste difuzoare mai performante dar am ramas fara furnizor de magneti asa ca acuma folosesc aceste reconuri pentru reparat difuzoare vechi. Pot sa atasez la ele orice fel de bobine pt ca detin o masina automata de facut bobine (pe suport de alama pt o racire foarte eficienta) care lucreaza cu o precizie de 0.007 mm. Oricum fara sculele potrivite nu ai cum sa centrezi sistemul mobil, a i difuzorul sa si functioneze dupa ce il termini de reparat :lol: .

Link spre comentariu

Eu ma gandeam ca se poate cumpara ceva standard...Adica ...membrana asa... con pe dincolo...samd si combinate sa dea ceva asemanator cu ce am avut inainte..Cat despre adeziv...nu stiam prea multe...dar ma gandeam eu ca tre sa fie o cale mai usoara decat sa dezlipesti cu tot cu bucati carton.. :lol: :idea: Intr-o incursiune a mea in "interiorul difuzorului" am folosit film fotografic pentru centrare... O sa-ti mai trimit mesaje pers. titro poate te scap de 2 reconuri de 8".. :d

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator multysat

daca nu deranjez vreau sa cumpar firul elastic dintre membrana si suport unde gasesc sa cumpar asa ceva bobina sau anumite lungimi de fir linkuri ceva magazine in romania daca se poate binenteles multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări