Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte DIY - inlocuire difuzoare

Vizitator iridiu192

Postări Recomandate

Vizitator iridiu192

Salut. Prin 2006 mi-am facut 2 incinte bass reflex cu difuzoare Bluetech (la nivelul bugetului de atunci).

Pe scurt:

*bass YDD-200LPP 8ohm*inalte - ceva ieftin tot de la Bluetech - DISTRUSE*volum aprox 600x250x220mm 33 Litri*2 porturi bass reflex L=50mm D=50mm*crossover 2 cai 2'nd order Butterworth 3kHz (L=0.6H/AWG17 C=4.7uF/250V/MKS)

Am distrus un tweeter recent si as vrea sa le inlocuiesc, plecand de la ideea ca voi schimba si bassul cand voi avea bugetul necesar. Din ce am citit pe forum, unul din cele mai comune tweetere pe elforum este monacor DT-300. Credeti ca o perioada pot merge pe aceasta varianta pana schimb si difuzoarele de bass sau sa ma gandesc la alte optiuni...

De luat in calcul:

-am un buget de 150 lei per total (DT-300 fiind 70 lei/buc)

-as vrea sa pastrez incintele, filtrele (si bassul)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj_Dog

1

Top autori în acest subiect

Vizitator iridiu192

tweeterul l-am stricat mecanic (inca mai scoate "ceva" sunete dupa ce am reusit sa re-lipesc sarma bobinei de borna difuzorului)amplificatorul e un kenwood KA-4020 utilizat stereo de pe un creative audigy 2 zs, deci aici nui nici un bai

Link spre comentariu
Vizitator iridiu192

-o sa inlocuiesc tweeterele mele cu DT-300, din ce am citit nu vad dc ar fi rau-dupa care va trebuii sa vad ce fac cu filtrele - dar mai citesc si de filtre pana atunci

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări