Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

A fost un vis frumos cu un STK(chinezesc desigur)

Postări Recomandate

Pai as putea face rost de alt radiator ....Dar in legatura cu traful crezi ca ar rezista cu o punte redresoare sa alimenteze macar un chit (sau 2)Daca nu as putea pune la bataie aparatul meu de sudura (un Einehel ieftin, aproape nou) si sa fac un traf din el ...punandui o punte redresoare corespunzatoare....Aparatul il sacrific deoarece nu mai am ce face cu el intre timp am luat altul rusesc mult mai bun si mai mare ,doarece cu einehelu imi venea sa dau de pamant ca intra in protectie prea repede...Si daca ar merge cu traful din aparatu de sudura ...cand o sa am nevoie de putere mai mare decat ii schimb puntea redresoare... nu?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 173
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai chestia cu apaatul de sudura am auzit de la mai multi ca se poate , aparatul de sudura in sine este tot un traf care are un amperaj foarte mare (cred eu ca la tensiuni mai mici).....Undeva am vazut ca cineva bobinat cu stiu cate spire pe primar si a mai facut nustiu mai ce si a alimentat cu el 2 chituri de 800w....Acum daca gresesc si cel care a zis asta aiura va rog sa ma scuzati...O sa raman atunci la cele 2 chituri pe TDA

Link spre comentariu

Acum sincer,nu te-ai gandit sa masori transformatorul ala inainte de al monta in amplificator si vrei sa te apuci de refacut transformatoare din aparate de sudura si etc...Zic sa te limitezi la ce cunostinte ai ca in felu'asta itiamanetezi si hainele de pe tine si tot nu faci un amplificator :sparge: Si apropo chiar nu prea seamana cele 2 transformatoare(cel original si cel "nou"),nu stiu ce ai crezut cand l-ai montat direct in amplificator.Daca faceai cateva masuratori inainte acum probabil ascultai muzica la amplificatorul akai...Si sa nu crezi ca e usor de facut un amplificator de la 0...pare usor cand vezi la altii gata facut dar nu-i usor pe cum pare.

Link spre comentariu

@Boxeru11

Cred ca ai loato rau pe aratura.

Aparatu de sudura are amperaj cat sa duca 10 Kituri FET.. insa nu are mediana cum se vede in schema de mai jos:

Posted Image

Tiam spus din primu post. Vinde acel amplificator asa stricat pe cativa zeci de lei. mai pui inca ceva. si cu 150-200 ron iti cauti pe siturile de licitatii un alt amplificator facut cum ar trebui sa fie facut de o firma cu renume gen sony, yamaha, onkyo, denon, etc.. Poti gasi foarte usor findca ai boxe pe 8 Ohmi ce se potrivesc cu toate amplificatoarele japoneze.

Link spre comentariu

mdea scuze ca am luato pe "aratura", dar exista niste topicuri pe alte forumuri care zic ca au facut ei traf pentru amplificator si din traful cuptorului cu microunde rebobinand secundarul ....Acum stiu si eu ca nu am experienta dar il mai am pe tata pe care o sal conving sa ma ajute si cred ca o sal fac....De exemplu io cred ca statia are pre-amplificatorul pe placa acea prin care intra semnalul iar volumu si balansul sant si ele separate prin fire de placa de baza a amplificatorului (decu co o schema buna as sti ce rol are fiecare fir)...In concluzie ma gandeam sa scot placa de baza si sa decupez eventual partea de filtrare urmarind circuitele...singuru dejavantaj dupa mine ar fi ca nu o sa mai am controlul basului si inaltelor deoarece aceste filtre sunt conectate pe placa stk-ului...dar dupa ce vad o schema sar putea sa incerc sa le decupez si partea acea de placa ....creca daca vati uita la poze ati vedea cat de cat care este logica mea (acum daca e gresita va rog sa ma scuzati).....Si nu cred ca o sa stric eu 800lei (cat iau pe tel) :rade: intro statie de 2x70w(da nici pe astia nu cred ca o sai scoata) :sparge: ....

Link spre comentariu

Iar gandul meu erea asa:1.Iau chiturile pe tda sau fet2.Scot placa de baza a stk-ului si decupez doar partea de filtrare3.fac gauri in noua placa si o conectez la chit urmarind circuitele si eventual o schema(mar ajuta daca miati da) pe unde intra si iese curentul....(eventual daca o sa ii mai trebuie o sai mai fac modificari)4.Daca o sa mai am bani o sai iau doua kituri dinacestea :http://www.psc-audio.ro/catalog/product_info.php?products_id=18675.Tot daca o sa imi mai ramana bani o sa imi iau si aceasta protectie DC :http://www.psc-audio.ro/catalog/product_info.php?cPath=151_72&products_id=343Iar pe final ramane sa vad cum o sa le conectez...

Link spre comentariu
:ras: ai pus transformatorul fara sa-i masori tensiunea :ras: Daca poti sa repari traful original cu siguranta termica arsa , nu vrei sa te mai complici si vrei sa scapi ieftin, si eu sunt de parere ca ar merge cel mai bine acolo un kit cu tda, asta daca nu vei avea o tensiune de alimentare peste +-38v. Controlul basului si inaltelor ... era la accesorii audio o schema cu doua potentiometre si numai 3-4 rezistente si condensatori, simpla de facut si cred ca poti folosi potentiometrele originale. Daca iti bobinezi secundarul la ceva traf din cuptor cu microunde,fa tensiuni ceva mai mari, ca sa poti folosi kitul fet...la adevarata lui valoare, asa si puterea va fi mai mare, un traf de microunde are peste 500w, am vazut si de 1000. Nu uita ca tensiunea de la bornele trafului e alternativa, si dupa redresare si filtraj devine continua si de 1,4 ori mai mare ca la borne.

Diferentele vazute de mine sunt distorsiunile : TDA...0.5% +- 35vFET...0.1% +-45v

La mai orice amplificator, distorsiunile cresc brusc cand se apropie de puterea maxima de iesire (care depinde de tensiunile de alimentare si impedanta boxei.). Chiar acum m-am uitat in foaia de catalog de la tda , cu alimentare de+-35v si sarcina de 8ohmi, la 70w are el 0,5%, dar la 55w are doar 0,005% distorsiuni. Nu stiu de ce multi spun ca nu scoate un sunet clar. Cred ca si la kitul fet... mai scad distorsiunile sub 0,1% cand dam putin mai incet si scade puterea de iesire.Nu mai face atatea posturi succesive ca se supara unii, poti sa-l editezi pe ultimul daca nu trece mult timp.La trafurile din aparatul de sudura le poti face mediana fara sa le rebobinezi daca ai acces sa legi o sarma in mijlocul secundarului, tensiunea de iesire se imparte in doua intre mediana. Eu am masurat un traf de sudura , scotea 50v alternativ, daca i-as face la asta o mediana,, ar scoate 2x25v si dupa redresare si filtraj as avea aproximativ 2x35v, deci numai bun pentru kituri cu tda. Dezavantajul este ca nu folosesti traful de sudura la adevarata lui putere.
Link spre comentariu

Da lam pus fara sa masor...din cauza ca naveam cu ce si voiam sa vad de la ce sa dus statia , si statia erea deja dusa din cauza scurtului care a ars si siguranta trafului original...printre picaturi cand o sa am timp o sa ma documentez calumea si o sa vad ce pot face cu traful de cuptor.....Dar pana atunci ma rezum la doua chituri cu tda si la ce am zis mai sus...

Link spre comentariu
Vizitator bikas1

Dupa ce intrun topic mai vechi explicam cum mi se arsese un canal la o statie akai AM U02 itrun-altul povesteam cum mi-am schimbat STK-ul si mi sau ars sigurantele

:rade: Deci ai deschis trei topicuri pentru un amarit de STK si ai fost lasat in pace... asta DA motiv de bucurie!viewtopic.php?f=5&t=93536viewtopic.php?f=5&t=98914viewtopic.php?f=5&t=99457
trebuie masurat chiar daca este asemanator
Link spre comentariu

Siguranta aia termica e pusa sa nu depaseasca o anumita temperatura (scrie pe ea temperatura la care "crapa" ca sa protejeze bobinajul sa nu se coaca) functioneaza foarte bine si fara eaAcum monteaza-l in carcasa, conecteaza-i firele, da jos schema service postata mai sus, vezi ce a mai bubuit, schimba si tu conzi explodati si taman apoi te incumeti sa bagi in priza amplifu ca sa vezi si tu ce tensiuni scoate ca sa vezi du-paia ce fel de final sa ii montezi in carcasa respectivaMulte "succesuri" !!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări