Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

A fost un vis frumos cu un STK(chinezesc desigur)

Postări Recomandate

Traful tau probabil este clasic E+I si foarte probabil lacuitTrebuie sa ai mare grija cand il desfaci , mai ales daca secundarele sunt bobinate peste primar, trebuie respectate sensurile de bobinare (la primar si secundare)Va fi greu de desfacut daca e lacuit dar nu imposibil (sper sa nu aiba tolele sudate cum am vazut la unele trafuri, ca atunci iti iei la revedere de le el)Daca este lacuit ii poti incalzi usor tolele ca sa se inmoaie laculDupa ce i-ai facut toate "treburile" astea va trebui sa calculezi primarul pt a-l bobina cu aceeasi dinensiune a conductorului cu care traful a fost bobinat Eu calculam traful in felul urmator: masuram carcasa in interior (lungime si latime)L x l = Y unde y este suprafata pachetului apoi impart constanta 50 la y si imi da numarul de spire pe volt, apoi inmultesti numarul de spire pe volt cu tensiunea de la retea (deobicei 220v) si iti va da numarul de spire cu care vei bobina traful in primar

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 173
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Putin off topic : :speriat Haideti ca va fac o super oferta cine ma ajuta si daca reusesc sa fac amplificatorul ,o sai ofer la vara celui mai darnic(in sfaturi bune) cazare 3 zile la mare in costinesti...Nu va mint ...chiar nu am nimic de pierdut am 10 camere si orcum vor sta goale pana iau studenti vacanta...daca veniti pana atunci cazarea nu o sa va coste nimic, sau daca tine criza si atunci voi avea camere libere (oferta vine si din partea tatalui meu...si eu si tata suntem oameni de onoare, mai ales tata care face ca dracu cand il mai mint cateodata :rade: )...Apropo si eu sunt oltean(din Plenita daca stiti unde e in jud.Dolj) dar am casa la mare...

Link spre comentariu

Pai nu rezolvi mare lucru ca probabil bobinajul din primar e copt de-a binelea, deci nu scapi fara o rebobinare (emailu acela se face terci cand se coace)Incearca altceva, masoara primaru cu un ohmetru, trebuie sa ai cateva sute de ohmi, sa fi atent sa vezi daca are siguranta, daca are vezi daca e buna apoi masoara primarul trafului

Link spre comentariu

Gata acum o sa pun pozele aceasta este cea a trafului original: http://imageshack.us/g/850/dsc00023qw.jpg/

aici e un album complet in care veti vedea ca traful arata "ca nou"....

Si acesta este cel care lam pus in schimb : http://imageshack.us/g/825/dsc00030oh.jpg/

Cum fac rost de bani adica cum reusesc sa vand imprimanta (HP Photosmart C3180) cu 80-100 de lei imi iau 2 chituri ca acesta:http://www.psc-audio.ro/catalog/product_info.php?cPath=151_72&products_id=153

Dca sunteti ineresati cumva vo trimit si in tara ....Parerea mea ca e pomana , e o imprimanta foarte foarte buna.... Maine o sa deschid si un topic cu agareturile pe care le am prin casa(ca cam am destule)....Poate poate oi face si io rost de bani... Ca tata sa suparat pe mine ca am bagat bani in statie degeaba si am stricato ...si nu mai imi da bani ca sa mai fac alte draci....Dar io am incredere in mine si cred ca o sa fac ceva calumea..mi se pare foate simplu ...si sunt destul de pasionat de electronica si chiar vreau sa invat ....asa ca toate costurile o sa fie suportate de mine ....daca nu reusesc cu astea amanetez iphone-ul(3gs) si imi fac o statie adevarata cap coada....Dar mai intai sa ma experimentez pe asta de 2x70w 8ohmi si sunt "tatic".

Link spre comentariu

Stie cineva cum se aud aceste chituri ? De exempu daca pun pe un canal o boxa philips de 150w 4 ohmi si pe un canal o boxa (nu stiu cati ohmi are) tip unitra cu doua difuzoare de 30cm unul de bas si unul de inalte(mai mult medi...) ar rezista chitul dat la maxim (cu o racire corespunzatoare desigur) o zi de exemplu ?..........PS. :Raspundetim va rog la postul dinainte cu traful acela e prioritar ...acesta e doar infomativ...va multumesc :jytuiyu :aplauze

Link spre comentariu

Nu scoate nimic...nam ce masura.....Am incercat sa vad daca ajunge curent pana acolo dar momentan nimic ....o sa mai incerc maine daca nu ii fac operatie...ca s ajung la siguranta aceea....creca siguranta arsa e inaintea terminalului acela ....o sa vad dacal pot desface fara sa stric nimic si sa ii schimb siguranta.... cum a banuit si tata spunandumi(mai la "sto") ca e de la o siguranta dar nu am crezut ca mai e inca una in traf , si el sa ocupat cu deastea la vremea lui dar a uitat si nu ii mai da importanta na lasa pe mine sa ma chinui singur :aut: ...am zis ca e doar aia de afara ...Va multumesc tuturor , si o a ma tin de cuvant in legatura cu cazarea la mare....acum o sa imi indrept resursele catre chituri dupa ce rezolv asta putem stabili cine are timp si chef sa vina la costinesti...

Link spre comentariu

in legatura cu chiturile ....care este diferenta dintre cel cu tda si acesta cu FET :http://www.psc-audio.ro/catalog/product_info.php?cPath=151_72&products_id=325Diferentele vazute de mine sunt distorsiunile : TDA...0.5% +- 35v FET...0.1% +-45vSi faptul ca FET-ul se alimenteaza la tensiuni ceva mai mari (deci nam traf de el...dar sar putea rezolva)....aaa si domeniul de frecventa reprodus e ceva mai larg la FET....Deci FET-ul e mai bun?Cam ce importanta are domeniul de frecventa in termeni practici?in concluzie care sar auzi mai bine si care ar fi mai bun?Si care ar mai fi diferentele ascunse,,,?

Link spre comentariu

Faptul ca are tensiunea de alimentare dubla (+-18v - +-45v) inseamba cai pot pune orice traf si in functie decat scoate acesta atata ar scoate si chitul? (bine inteles ca cu calculele si pierderile de rigoare)

FET-ul este mai bun, insa pt a folosi 2 kituri iti trebuie un transformator mai mare, care dupa puntea redresoare si filtraj sa scoata +-45v si sa suporte un consum de 6 Amperi (3 amperi pe kit), pentru a folosi la puterea lui maxima.Radiatoru din amplificatoru akai este mic, trebuie inlocuit.Sar potrivi exact kitul cu TDA, fara alt radiator si alt transformator. Este mai usor de implementat, mai ieftin. insa puterea este mai mica si distorsiunile ceva mai mari.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări