Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare amplificator.

Vizitator malakay24

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

sfatul meu e sa pui mana sa citesti putin despre componentele electronice,sa inveti ce e ala curent alternativ si curent continuu, ce e aia o punte redresoare , etc. si sa incepi cu ceva amplificare simpla pt ca, dupa parerea mea si dupa cunostintele in domeniu pe care le-ai etalat, e f probabil sa nu iti iasa montajul si pe deasupra exista riscul sa arzi si boxele sper ca nu te-am descurajat f mult :jytuiyu

Link spre comentariu
Vizitator malakay24

sunt tehnician in automatizari si telecomunicatii.stiu ce e curentul alternativ si ce e continuu.eu muncesc in domeniul automatizarilor.ultimul amplificator era in liceu si includea un TDA2005.nu sunt chiar asa cum crezi.poate sa sa ia si foc numi pasa.eu fac asta din pasiune.curent alternativ am pana lapuntea redresoare.dupa vb de curent continuu,dupa condensadoare de filtraj vb de curentcontinu filtrat.dar nu si stabilizat.corect?surse de tensiune ti le proiectez pe pachetul de tigari.dar nu am timp destul.mi sa pus mie pata sa fac amplificatorul.am cumparat toate piesele.am dar comanda de 4 nu 2 condensatori de 20000qF/100V si de punte redresoare.am dat comadade traf de 1500 de wati cum mia recomandat george_ct.am scule foarte performante cumparate din germania.e asa greu sami zici care e treaba cu sortarea pieselor?si imperecherea tranzistorilor?nu stiu anumite chestii dar nu sunt chiar varza cum credeti.rog daca se poate sa-mi zica cineva cem e treaba cu sortarea pieselor si imperecherea tranzistorilor

Link spre comentariu
Sal.Am schema urmatoare din care intentionez sa-mi fac un amplificator 2x400w.problema cu partea de alimentare.unde gasesc transformator 2x70v,punte redresoare ce condensatoare de filtraj sa folosesc etc....

sunt tehnician in automatizari si telecomunicatii.stiu ce e curentul alternativ si ce e continuu.

Sper ca ai inteles ca, ai nevoie de un traf cu tensiune alternativa de 2*50v?

Daca tot detii scule nemtesti , imperecherea consta in masurarea rezistentelor , tranzistoriilor etc.

Tranzistorii ii masori dupa factorul beta cu aparatul.

Rezistentele e bine sa le masori daca au tolerante de 5%, 10%.

Link spre comentariu

Tranzistoarele care trebuiesc puse pe radiatoare sunt prefinalii Tr 13, Tr 15, apoi tranzistorii finali Tr 16 pina la Tr 19 alternanta pozitiva si Tr 20 --> Tr 23 alternanta negativa evident si superdioda Tr 10 asa cum bine arata un user mai sus la acele kituri

Imperecherea tranzistorilor dupa factorul de amplificare e musai mai ales pentru simetria complementara asa cum este acest amplificator

O imperechere mai simpla o poti face cu un aparat de masura (de preferat un aparat facut de o firma nu chinezarie d-aia ordinara de 30 lei ) care sa aiba domeniu pentru masurarea factorului beta

Un exemplu ar fi cam asa (daca gresesc sper sa ma corecteze cineva)

- factorul beta al tranzistorului Tr1 sa fie cat mai aproape de factorul beta al tranzistorului Tr3

- factorul lui Tr 5 sa fie cat mai aproape de factorul lui Tr7 si tot asa

Cablajul il ai facut?

Trebuie mare grija la buclele de masa

Succes in constructie si sa ne tii la curent cu realizarea eventual poze ceva

Link spre comentariu

Sunt tare curios cum se va finaliza lucrarea ta.

Primul meu amplificator, de altfel si ultimul cu alimentare simetrica, a fost un fiasco total cu pocnitori, explozii, difuri busite, etc

Mult succes

Wooooww :speriat cam nasol :jytuiyu dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti

pina la urma daca e sa pocnesti ceva poti pocni si un amplif alimentat la 12 v sau chiar mai jos

malakay24 citeste aici viewtopic.php?f=5&t=24920 cum trebuie sa faci cu masa montajului, ai o gramada de exemple

PCB-ul l-ai facut?

Pune o poza ceva daca l-ai facut

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări