Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conexiune MiniDV Canon MV830i prin port Firewire to USB

Vizitator Mordor

Postări Recomandate

Vizitator Mordor

Salut.Nu am stiut unde sa postez,asa ca am scris aici...sperand ca e bine.Am o camera Canon MV830i MiniDV si pana cum faceam casete pe la diverse persoane ce aveau placa FireWire;le dadeam camera sau casetele si gata.Eu nu am cum sa fac captura pentru ca nu am port FireWire la laptop.De curand am gasit(dupa ce am auzit ca exista asa ceva),un cablu FireWire to USB.Am cumparat unul,l-am conectat la camera...si nimic!!!Intr-adevar camera recunoaste ca s-a facut conexiunea DV dar laptopul nu recunoaste nimic!!!Folosesc Windows 7.Nu stiu ce sa mai fac.Camera recunoaste cablul si conexiunea,insa sistemul de operare si laptopul nu arata nimic,ca si cum nu as conecta nimic.Ori nu stiu eu ce sa fac,ori nu e bun cablul.Cand apare pe camera ca,conexiunea DV e facuta,o setez de pe AV to DV.Conexiunea se face,dar...nu apare nimic la laptop.Ce sa-i fac sa recunoasca?Sau ce nu fac bine?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Vizitator danc_pse

Salut.Nu am stiut unde sa postez,asa ca am scris aici...sperand ca e bine.Am o camera Canon MV830i MiniDV si pana cum faceam casete pe la diverse persoane ce aveau placa FireWire;le dadeam camera sau casetele si gata.Sau ce nu fac bine?

Cablul acela este doar pt tranfer de date nu pentru video streaming! este o placa ce se monteaza in portul PCMCIA al laptopului!
Link spre comentariu
Vizitator Mordor

Bun...dar cu un cablu identic un tovaras de-al meu a facut captura de pe o alta camera,Sony.La el de ce a mers si la mine nu?Intre timp am mers la cineva si am conectat camera cu cablul la unitatea lui;el are XP.Culmea,aici aparea un mesaj de nefunctionalitate.Dupa ce l-am scos si am schimbat USB-ul,a aratat "New hardware found",a instalat ceva si a zis ca e gata de functionare,insa totusi XP-ul nu gasea ceea ce e conectat;in Device Manager,arata Unknown...Problema asta cu USB-urile am mai intalnit-o si cu diverse cabluri mai lungi gen USB-USB,sau USB cu altceva....Insa la mine nu arata nimic;nici ca e conectat nici ca e conectat impropriu ceva.Apoi,cum de pe o alta camera a mers captura?Momentan nu am cum ajunge la acel tovaras sa probez acest cablu,sa vedem de fapt,daca poate e cablul de vina.Si totusi de ce camera recunoaste conexiunea si laptopul nu?Sa caut sa cumpar un Express Card/54 pentru laptop,cu port USB sau cu port FireWire si sa incerc asa?Mi-e ca trebuie sa cheltui alti bani inutil.Si asa ca m-a costat destul acest cablu. :sparge:

Link spre comentariu
Vizitator Mordor

Intre timp am facut rost de un cablu identic,tot din aceeasi sursa.Rezultatul:la fel!Dar...am gasit undeva in manualul camerei,scris cu litere mici,ca in functie de configuratia PC-ului si a OS-ului e posibil sa nu mearga captura si conexiunea!!!Acum ma intreb...care si ce configuratie mentioneaza astia in manual?In primul rand USB-ul nu vede conexiunea in timp ce camera o accepta...Deci unde sa intru in PC ca sa rezolv problema?In concluzie e o problema de configurare si setare a PC-ului.

Link spre comentariu
Vizitator danc_pse

Sa caut sa cumpar un Express Card/54 pentru laptop,cu port USB sau cu port FireWire si sa incerc asa?Mi-e ca trebuie sa cheltui alti bani inutil.Si asa ca m-a costat destul acest cablu. :sparge:

Doar cardul , cablul firewire cred ca deja il ai, va functiona 100%
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări