Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lcd 16x4

dorelb

Postări Recomandate

Am acest model de LCD, și as vrea sa-l folosesc cumva. Am găsit pe un sit rusesc ceva, dar afișajul este în limba rusa. Daca mai are cineva link-uri, sau lucrări probate, funcționale rog sa-mi dea și mie niște idei.

post-38484-139829349995_thumb.jpg

post-38484-139829349997_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorelb

14

• MatyC

3

• edy_wheazel

2

• ducu

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ma intreb ce caractere genereaza afisajul? Chirilice sau latine? Asta poti sa vezi din datasheet-ul afisajului care este corespondenta caracterelor. Pe afisaj scrie VREMEA, DATA, ULITA si DOM. Nu stiu cum este facut programul insa din cate cunosc pentru piata rusa afisajele genereaza caractere chirilice. O fi softul facut de un rusnac insa tu ce afisaj ai la dispozitie?Ca idee HD44780 habar nu are ce afisaj controleaza. Utilizatorul trebuie sa-l configureze corespunzator.

Link spre comentariu

Salutare, te intereseaza ceva in genu asta?

Posted Image

Eu am finalizat acest proiect de curand, poseda un meniu de setare prin 4 butoane: ziua saptamanii,ziua lunii, luna, anul, ora, minutul, iar in starea de afisare apare si temperatura.

Testul este facut cu un displat 20x4, dar poate fi afisat fara nici o schimbare si pe 2x16. Evident poate fi schimbat dupa bunul plac sa faca orice.

Daca te intereseaza, voi intra in detalii, oricum vreau sa postez tot proiectu la rubrica "proiecte".

Link spre comentariu

Ma intreb ce caractere genereaza afisajul? Chirilice sau latine?

Ambele.
Ce am eu la dispozitie afiseaza caractere latine, japoneze si ceva semne grecesti. Este importanta documentatia pentru ca este un capitol cu Standard Character Pattern si vezi clar ce afiseaza la transmiterea unui octet de tip data.
Link spre comentariu

Am intalnit afisaje produse de firma aceasta. Foloseste un controler SPLC780 care in mare este compatibil cu HD44780. Din cate tin minte sunt ceva schimbari la initializare ca timpi intre comenzi. Sunt 2 variante pentru Character Pattern, una in japoneza si una in chirilica. Insa pentru caractere latine vad ca au aceleasi adrese. Pentru aplicatiile tale poti folosi afisajul fara probleme. Banuiesc ca rusnacul a folosit zona specifica pentru caractere chirilice, dar fara program in fata mea nu sunt sigur.

SPLC780.pdf

Link spre comentariu

@Spitfire. Am instalat LCDsmartie și pe afișaj ( 16x4 ) nu apare nimic. Ceasul de pe breadboard îl afișează pe doua rînduri ca și afișajul (16x2). Deci afișajul este bun (Compatibil). C de la grade îl arata normal. Este cineva care are samartie instalat ? Nu am găsit nici un HELP nicăieri.

Link spre comentariu

Am legat niște leduri pe ieșirile de la portul paralel, masa - (18 la 25) + pin 1 pana la pinul 9 și a ieșit o discoteca de lumini. Ledurile se aprind intermitent și rar cînd se aprind doua în același timp. Am semnal, nu reacționează LCD-ul. Sa nu fie declarate bine ieșirile în schemă ?

post-38484-139829351539_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări