dorelb Postat Decembrie 10, 2011 Partajează Postat Decembrie 10, 2011 Am acest model de LCD, și as vrea sa-l folosesc cumva. Am găsit pe un sit rusesc ceva, dar afișajul este în limba rusa. Daca mai are cineva link-uri, sau lucrări probate, funcționale rog sa-mi dea și mie niște idei. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 10, 2011 Partajează Postat Decembrie 10, 2011 Pare a fi compatibil HD44780, iata idei de utilizare: Cu asta il verificati daca-i bun, o mufa D25, doi semireglabili, il conectati la un PC cu port paralel, instalati LCD Smartie... http://lcdsmartie.sourceforge.net/lcd44780.gif http://lcdsmartie.sourceforge.net/ Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 10, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2011 Este compatibil HD44780. Dovada este poza de mai jos. Am înlocuit un afișaj 16x2 cu el și a afișat pe doua rânduri. Link spre comentariu
MatyC Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Ma intreb ce caractere genereaza afisajul? Chirilice sau latine? Asta poti sa vezi din datasheet-ul afisajului care este corespondenta caracterelor. Pe afisaj scrie VREMEA, DATA, ULITA si DOM. Nu stiu cum este facut programul insa din cate cunosc pentru piata rusa afisajele genereaza caractere chirilice. O fi softul facut de un rusnac insa tu ce afisaj ai la dispozitie?Ca idee HD44780 habar nu are ce afisaj controleaza. Utilizatorul trebuie sa-l configureze corespunzator. Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Ma intreb ce caractere genereaza afisajul? Chirilice sau latine? Ambele. Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Alfanumeric latin. de fapt funcționează bine. Vezi poza de mai sus. Link spre comentariu
ducu Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Salutare, te intereseaza ceva in genu asta? Eu am finalizat acest proiect de curand, poseda un meniu de setare prin 4 butoane: ziua saptamanii,ziua lunii, luna, anul, ora, minutul, iar in starea de afisare apare si temperatura. Testul este facut cu un displat 20x4, dar poate fi afisat fara nici o schimbare si pe 2x16. Evident poate fi schimbat dupa bunul plac sa faca orice. Daca te intereseaza, voi intra in detalii, oricum vreau sa postez tot proiectu la rubrica "proiecte". Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Chiar asa ceva am pe breadboard. Afișaj pe doua rînduri. Vreau sa le folosesc toate patru. Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2011 @ducu. De unde ai cuplajele alea de sarma, cu capete izolate. Eu era sa o pățesc de vreo doua ori. Link spre comentariu
ducu Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 ...de cablurile alea cu pini in capat, spui? le am de aici. Conexiunile care sunt facute cu sarmulite separate le-am cumparat odata cu breadboard-ul de aici. Link spre comentariu
MatyC Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Ma intreb ce caractere genereaza afisajul? Chirilice sau latine? Ambele.Ce am eu la dispozitie afiseaza caractere latine, japoneze si ceva semne grecesti. Este importanta documentatia pentru ca este un capitol cu Standard Character Pattern si vezi clar ce afiseaza la transmiterea unui octet de tip data. Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Acesta este afișajul. Sub el este pdf-ul. pmc1604b-syl.pdf Link spre comentariu
MatyC Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Am intalnit afisaje produse de firma aceasta. Foloseste un controler SPLC780 care in mare este compatibil cu HD44780. Din cate tin minte sunt ceva schimbari la initializare ca timpi intre comenzi. Sunt 2 variante pentru Character Pattern, una in japoneza si una in chirilica. Insa pentru caractere latine vad ca au aceleasi adrese. Pentru aplicatiile tale poti folosi afisajul fara probleme. Banuiesc ca rusnacul a folosit zona specifica pentru caractere chirilice, dar fara program in fata mea nu sunt sigur. SPLC780.pdf Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2011 @Spitfire. Am instalat LCDsmartie și pe afișaj ( 16x4 ) nu apare nimic. Ceasul de pe breadboard îl afișează pe doua rînduri ca și afișajul (16x2). Deci afișajul este bun (Compatibil). C de la grade îl arata normal. Este cineva care are samartie instalat ? Nu am găsit nici un HELP nicăieri. Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Am legat niște leduri pe ieșirile de la portul paralel, masa - (18 la 25) + pin 1 pana la pinul 9 și a ieșit o discoteca de lumini. Ledurile se aprind intermitent și rar cînd se aprind doua în același timp. Am semnal, nu reacționează LCD-ul. Sa nu fie declarate bine ieșirile în schemă ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum