Vizitator romik25oct Postat Decembrie 10, 2011 Partajează Postat Decembrie 10, 2011 Buna ziua,Am si eu nevoie de putin ajutor in legatura cu o masinuta RC. O fac utilizand AVR, ATmega8-16PU si vreau s-o fac sa ocoleasca niste obstacole, si sa mearga pe un circuit. As vrea sa stiu si eu ce senzori pot folosi. Initial m-am gandit la un senzor cu microunde, pentru a forma un fel de sonar, insa nu stiu daca poate duce microcontrolerul meu asa ceva, si in plus nu am gasit pe absolut nicaieri in Romania un senzor cu microunde (cel putin online)Apoi m-am gandit cu senzori cu ultrasunete, insa o metoda mai economica, si anume sa montez un senzor cu ultrasunete pe un motor pas cu pas si sa calculeze pe unde are loc-tot un fel de sonar. (Pentru mine e cam SF asta, dar sa zice ca daca ma documentez destul de temeinic poate as reusi).In ultimul rand m-am gandit traditional, cu senzori cu ultrasunete, pusi in diverse locatii ale masinutei, si procesand datele pe baza acestora sa aleaga cel mai bun drum. Dar la aceasta varianta nu prea am nici o idee foarte fiabila de pozitionare a senzorilor astfel incat sa fie cat mai putini si sa ii folosesc cat mai eficient. Ma gandeam sa pun unul in fata, doi in laterale...dar asa de unde stiu cat de lata e gaura din fata ca sa pot calcula daca incape masinuta pe acolo?Va rog, astept PRO si CONTRA pentru variantele propuse de mine. Voi pe care ati alege-o? De ce? Luati in considerare si aspectul material va rog Link spre comentariu
Vizitator romik25oct Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 nimeni nimic? Puteti inchide threadul... Link spre comentariu
srdjan Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 depinde de viteza cu care merge masinuta si distanta la care e de incredere senzorul cu ultrasunete.eu as merge pe varinta 3 cu un singur senzor care sa se invarta 360 de grade in continuu sau cu senzor care sa se pozitioneze tot timpul in directia de deplasare a masinii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum