Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...

eu am pus candva bd909 sau bd911,sunt mai puternice si merg super.

Şi a mai încăput înapoi în carcasă? La mine - nu :limb: . Era un Dell 172, desfăcut pe masă mergea foarte bine cu BD-uri 911, dar a trebuit să le scot şi să pun 2SC5707, pentru că nu mai puteam monta înapoi invertorul în carcasa metalică din cauza gabaritului BD-urilor 911.
Link spre comentariu

C5707 e un NPN cu hfe mare dar nu Darlington. 2sd1667 si 2sd1669 au hfe la jumatate fata de 5707 dar din documentatiii am vazut ca e cam la fel cu BD909 si BD911. bobo si former_Alfred ziceau ca au folosit cu succes BD909 si BD911. Daca ai 2sd1667 sau 2sd1669, incearca. Daca nu, vezi ca gasesti la magazine online C5707. Daca cauti 2SC5707 SYO pe pagini din Romania, gasesti de cumparat la preturi modice.Cand se ard acesti tranzistori, se mai ard si MOSFET-ii dinaintea lor. Astia sunt IRFU9024N IR sau FU9024N. De asemenea si condensatorul plasat intre cei 2 tranzistori 5707 prajiti sunt devalorizati. Acestia sunt deobicei 220nF / 160V cu polipropilena.Acesti tranzistori se ard din cauza ca apar lipituri reci la piesele din jurul lor.In concluzie:- refaci toate lipiturile din invertor- inlocuiesti toti C5707- inlocuiesti toti FU9024- inlocuiesti toti 220nF / 160V- inlocuiesti siguranta dinaintea invertorului- si daca tot esti in zona, inlocuiesti toti electroliticii din sursa si invertor. Am intalnit foarte des ca si condensatorul de 100uF / 450V din sursa sa fie defect. La unul din pini se vedea electrolit scurs si capatul corodat. Daca capetele pinilor din acest condensator sunt curati, poti sa-l lasi. Daca nu, schimba-l si pe el.Iti mai recomand sa schimbi pozitia conectorilor de CCFL, de pe acelasi canal, intre ei. Conectorul cu fir albastru il pui pe placa in locul celui unde a fost cel cu fir roz si viceversa. Am deschis multe ecrane de Benq si am observat ca 1 din cele 2 CCFL-uri de pe un canal era mai afumat decat celalalt. Daca le schimbi intre ele, cel mai putin afumat il va inlocui pe cel uzat care nu va mai fi la fel de solicitat.

Link spre comentariu

eu am fost nevoit sa montez bd909 deoarece nu gaseam pe moment 2sc5707 desi acum se gaseste peste tot in buzau la 4-5 lei bucata.a trebuit sa-i elimin ecranajul de tabla ca nu incapeau in carcasa(oricum stateau ca intr-o tigaie cu acest ecranaj).este foarte precis si corect ce spune pinky cu o mica adaugere si anume ca de regula doar unul din cei 2 tranz 2sc5707 de pe un brat al invertorului se defecteaza(intra in scurt)si atunci trebuie inlocuit obligatoriu si perechea lui ca altfel va apare un dezechilibru in functionare si iar va ceda unul din ei impreuna cu mos-fetul,condul din colector ,siguranta tip bobina.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări