Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie SMPS coborator de la 220 de putere mica

Postări Recomandate

Multumesc miticamy pentru bunavointa, dar se mare ca nu am fost suficient de explicit. Exista pe net, si am si eu, multe scheme de sursa cu mosfet si un npn (majoritatea surselor ATX au astfel de schma pentru sursa auxiliara). Eu doresc, in principiu, sa repar si nu sa sefac sursa [dupa o alta schema]. O schema cu moffet +npn+pnp chiar daca nu e exact ca a mea m-ar ajuta, cred eu, sa o aflu pe a mea, si astfel sa pot sa mi-o repar.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 210
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

stresul de la servici(si sigur si varsta) par a fi de vina ca nu am citit atentdupa masa de seara am recitit totul si am inteles exact ce dorestiam indraznit sa intervin din nou pt ca ceea ce am scris ramane valabil-daca sant multe variante de folosire a unui pnp,unele chiar te pot incurca si mai mult

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

destul de greu,prin diverse aproximari1)tens de 7v este pt filament,asa ca se cauta datele tubului(probabil este 0,7a)2)80v este pt video-probabil 50ma3)50-60v este tensiunea pt baleiaj-se scade din puterea totala consumata scrisa pe capac monitor consumurile antecalculateeu ca sursist nu inteleg de ce nu se repara modulul original

Link spre comentariu

Modulul original foloseste 5s0765c.I-am schimbat pasta termoconductoare si am uitat sa montez la loc saiba izolatoare.A facut poc,s-au ars si doua diode si un condensator,a sarit si siguranta.Am mers la magazin de electronice si costa 25 de lei.Vanzatoarea mi-a zis ca altii au cumparat modul de sursa cu care atacau chopperul.Se poate si asa?Cum pot sa atac si eu chopperul ?Ce tensiuni si amperaj imi trebuie?Eram curios daca pot sa renunt la el(chopper),de asta am intrebat initial.

PWR.pdf

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator pisica matache

Am un alimentator in comutatie care scoate doua tensiuni;una de 5V la 3A si o alta de 8V la 0,65A.Optocuplorul este comandat de un TL431,care controleaza tensiunea de 5V.Am incercat sa modific divizorul din pinul 3 al acestuia,pentru a putea regla tensiunea de iesire,de la 5V la 2,5V.N-am reusit insa sa obtin mai putin de cca 3,5V nici macar suntand catodul cu referinta,cand teoretic la iesire ar fi trebuit sa obtin 2,5V.Presupun ca vinovata e caderea de tensiune pe ledul optocuplorului,pe care mai cade cca un volt.Ar merge sa alimentez ledul din optocuplor nu din tensiunea de 5V,cum este acum,ci din cea de 8V pentru a putea obtine la iesire minim 2,5V tensiunea de referinta urmand sa o obtin de pe iesirea de 5V?

Link spre comentariu

Presupun ca vinovata e caderea de tensiune pe ledul optocuplorului,pe care mai cade cca un volt.

Da,asa este!

Ar merge sa alimentez ledul din optocuplor nu din tensiunea de 5V,cum este acum,ci din cea de 8V pentru a putea obtine la iesire minim 2,5V tensiunea de referinta urmand sa o obtin de pe iesirea de 5V?

Ar merge si asaDar mai bine pune un zenner sau 2-3-4 diode in locul TLului :da (adica inseriate cu octocuplorul,toata treaba alimentandu-se din ramura de 5v)
Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

E buna ideea cu diode inseriate,in felul asta as putea cobora si mai mult sub 2,5V.As pierde insa avantajul preciziei oferita de TL431,care in plus e si termocompensat.O sa alimentez totusi opocuplorul de la tensiunea de 8V;ar mai trebui modificata rezistenta inseriata cu ledul optocuplorului,de 470 ohmi?Ma gandeam sa-i pun una de vreo 680 ohmi,avand in vedere cresterea de tensiune de la 5V la 8V...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări