Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor lipire carbuni motor

efti

Postări Recomandate

salut ,daca nu am postat bine rog un moderator sa mute anuntul la sectiunea potrivita. am si eu o problema cu un motor de 6v Motor electric seria180 aproximativ 30W , s-au tocit carbuni si as vrea sa ii schimb, am facut rost de niste carbuni si as vrea sa stiu daca ii pot lipi, carbuni vechi se prindeau pe niste lamele de cupru nu se gasesc carbuni pt acest motor, multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costinium6

2

• en

1

• efti

1

• nelute8

1

Top autori în acest subiect

carbunii de curent mare contin cupru si sunt prinsi in lamele fortat prin indoirea unor aripioare de la lamele! pune o poza cu el ca daca mai ai lamelele originale poti sa lipesti alti carbuni sertizati deja cu lamele cu tot, am o gramada!

Link spre comentariu

ce diametru are motorul? ca poate gasesc tot capacul su carbuni si lamele intreg! de la ce e? se prinde capacul port perii prin cherneruire? da pm cu tel si luni te sun si caut prin service!

Link spre comentariu

Daca nu gasesti carbunii potriviti, dai o gaura in carbunele pe care il ai, bagi fortat conductorul de legatura, dupa care folosesti o...scobitoare :rade: sau fire de lita potrivita pentru a presa si mai bine conductorul pe pereti gaurii.Eu am folosit o scobitoare, lemnul are o oaresce elasticitate.Conductorul litat, il cositoresti inainte de a-l baga.Sa ai grija sa nu fortezi prea tare; se sparge usor carbunele.Dupa care pui putin poxipol in zona de imbinare. Si eu am un flex mic, care functioneaza de ceva timp in felul asta.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Mai sigur, gaura in care intra codita, sa fie filetata. Daca firul inainte de a-l baga e grunduit cu cositor, si in gaura se mai pune pe langa fir, iar cositor, va copia filetul si nu va iesi. La depou, meseriasii care faceau carbunii, tasau pilitura de Cu, pe langa codite, peste care puneau rasina. Eu am facut si pentru electromotoare auto, asa cu cositor si filet, unde curentul depaseste 100A, si merge perfect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări