Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

condensator masina de cusut neuman

Vizitator usirtesen

Postări Recomandate

Vizitator usirtesen
:qetrwe Va rog sa ma ajutati in privinta unui condensator (care a explodat) la motorul unei masina de cusut neuman. Unde as putea cumpara sau ce alta solutie am? Condensatorul este triplu cu 5 poli :0,1 micro + 2 X 2,5 nano/400 VACCu tot respectul usirtesen
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• carageae

1

• doru3160

1

• str8klaw

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Era doar un filtru de deparazitare,teoretic daca nu deranjeaza ar trebui sa mearga si fara el o vreme pana gasesti.Incearca in aparatura electrocasnica ruseasca veche,stiu ca rusii foloseau mai ales la rasnitele de cafea,in magazine nu am prea vazut pe nicaieri.Mai poti incerca sa faci un filtru cu componente discrete,chiar daca n-o sa mai iese la aceeasi dimensiune,sigur isi va face treaba,numai ca mai bine faci o proba la motor fara filtru ca sa vezi daca merita sa cauti unul nou.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

...sau decat nimic, un condensator simplu de antiparazitare clasic, de 47-100nF la tensiune cat mai mare - min. 400Vcc sau 275Vca in paralel cu alimentarea la retea. Celelalte doua sectiuni probabil veneau legate la pamantare de pe fiecare ramura a retelei si sunt esentiale doar pentru protectia aparatelor din jur, condensatorul de valoare mai mare probabil are si rol de reducere a scanteilor - daca motorul e cu colector si carbuni.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări