Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

la ce putere poate rezista un fir de nichelina?

TBone

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TBone

3

• al_ex

1

• one

1

• vasilenicolae52

1

Top autori în acest subiect

- daca are 1 Km lungime rezista sigur si unu-l singur [de 0,5 mm] la 34W ...... :goodman: - pt.ca de multe ori se gasesc tot felul de sarme rezistive numite generic "nichelina"cel mai sigur e sa determini experimental ..... iei un segment [de exemplu=10cm] o bobinezi pe un suport [poate fi o rezistenta chimica pe care sa incapa] , o inseriezi cu un ampermetru si alimentezi ansamblul [rez. + A] la o sursa reglabila....cresti tensiunea .... rezistenta va incepe sa se incalzeasca .... te opresti la valoarea termica la care presupui/accepti ca va lucra rezistenta [atentie la inertia termica].... citesti care este valoarea curentului prin circuit !!!.....mai departe sper sa te descurci !

Link spre comentariu

Este sigur nichelina, dar pana la urma ca sa nu risc, pun doua rezistente in paralel si atunci diminuez riscul de incalzire a rezistentei, ma gandesc ca 34 W e foarte aproape de 32W si de cat sa se incalzeasca.Valoarea rezistentei este de 2,3 ohm.

Link spre comentariu

Din ceea ce s-a scris aici, cam ar trebui sa experimentezi.

Degeaba intrebi, ar trebui sa facem experimentul in locul tau sa iti dam raspunsul.

Ia firul, da-i cati wati vrei si vezi daca rezista. Doar asa vei vedea.

Oricum viata infinita nu va avea. Mai devreme sau mai tarziu orice fir cald se va arde.

- pt.ca de multe ori se gasesc tot felul de sarme rezistive numite generic "nichelina"cel mai sigur e sa determini experimental .....

Nici nu se putea mai clar.

Este sigur nichelina,

Deci ---->>

cel mai sigur e sa determini experimental

Asa cum exista mai multe tipuri de otel, si cineva ar intreba daca rezista sarma de otel la 34 rasuciri.

ma gandesc ca 34 W e foarte aproape de 32W

Tu stii ce inseamna asta. Nu ai spus nimic pana acum de 32.

Link spre comentariu

ma gandesc ca 34 W e foarte aproape de 32W

Tu stii ce inseamna asta. Nu ai spus nimic pana acum de 32.
Nu stiu unde mi-a fost mintea cand am scris 32W . Multumesc pentru explicatii acum am inteles ce trebuie sa fac.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări