TBone Postat Martie 12, 2006 Partajează Postat Martie 12, 2006 Vreau sa fac niste rezistente dintr-un fir de nichelina. Dimensiunea a doua fire impletite este de aprox 0.5mm stie cineva daca poate rezista la o putere de 34 W? Va multumesc. Link spre comentariu
al_ex Postat Martie 12, 2006 Partajează Postat Martie 12, 2006 Problema e mai mult la ce curent rezista decat la ce putere. Ce valoare va avea rezistenta pe care o faci? Link spre comentariu
vasilenicolae52 Postat Martie 12, 2006 Partajează Postat Martie 12, 2006 - daca are 1 Km lungime rezista sigur si unu-l singur [de 0,5 mm] la 34W ...... :goodman: - pt.ca de multe ori se gasesc tot felul de sarme rezistive numite generic "nichelina"cel mai sigur e sa determini experimental ..... iei un segment [de exemplu=10cm] o bobinezi pe un suport [poate fi o rezistenta chimica pe care sa incapa] , o inseriezi cu un ampermetru si alimentezi ansamblul [rez. + A] la o sursa reglabila....cresti tensiunea .... rezistenta va incepe sa se incalzeasca .... te opresti la valoarea termica la care presupui/accepti ca va lucra rezistenta [atentie la inertia termica].... citesti care este valoarea curentului prin circuit !!!.....mai departe sper sa te descurci ! Link spre comentariu
TBone Postat Martie 13, 2006 Autor Partajează Postat Martie 13, 2006 Este sigur nichelina, dar pana la urma ca sa nu risc, pun doua rezistente in paralel si atunci diminuez riscul de incalzire a rezistentei, ma gandesc ca 34 W e foarte aproape de 32W si de cat sa se incalzeasca.Valoarea rezistentei este de 2,3 ohm. Link spre comentariu
one Postat Martie 13, 2006 Partajează Postat Martie 13, 2006 Din ceea ce s-a scris aici, cam ar trebui sa experimentezi. Degeaba intrebi, ar trebui sa facem experimentul in locul tau sa iti dam raspunsul. Ia firul, da-i cati wati vrei si vezi daca rezista. Doar asa vei vedea. Oricum viata infinita nu va avea. Mai devreme sau mai tarziu orice fir cald se va arde. - pt.ca de multe ori se gasesc tot felul de sarme rezistive numite generic "nichelina"cel mai sigur e sa determini experimental ..... Nici nu se putea mai clar. Este sigur nichelina, Deci ---->> cel mai sigur e sa determini experimental Asa cum exista mai multe tipuri de otel, si cineva ar intreba daca rezista sarma de otel la 34 rasuciri. ma gandesc ca 34 W e foarte aproape de 32W Tu stii ce inseamna asta. Nu ai spus nimic pana acum de 32. Link spre comentariu
TBone Postat Martie 14, 2006 Autor Partajează Postat Martie 14, 2006 ma gandesc ca 34 W e foarte aproape de 32WTu stii ce inseamna asta. Nu ai spus nimic pana acum de 32.Nu stiu unde mi-a fost mintea cand am scris 32W . Multumesc pentru explicatii acum am inteles ce trebuie sa fac. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum