Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dezaburire logan

firis

Postări Recomandate

• Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• firis

29

• miron1947

21

• emilberculescu

9

• alfabit

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

daca as pune o siguranta de 20 ar trebuii sa se arda, nu?

Si aceasta de 30A ar trebuii sa se arda daca este curentul mai mare decat scrie pe ea.Nu-i normal sa se topeasca plasticul cand functioneaza in parametrii proiectati si 30A este "in fisa postului".Eu raman la parerea ca problema este in blocul de sigurante.
Link spre comentariu

Sigurantele fuzibile sunt construite pentru a se arde in cazulunui scurtcircuit nu pentru un consum exagerat de curent.Consumul dezaburirii lunetei este pana in 15A.Daca contactele electrice sunt bine facute ( stranse , in general aceasta cauzeaza incalzirea )atunci vedeti cu ce conductor ati facut legaturile la siguranta ( ma refer la sectiune )trebuie sa fie cel putin 2.5 mm.Am observat si a doua intrebare cu siguranta de 20ADaca totul e corect nu se arde.

Link spre comentariu

Sigurantele fuzibile sunt construite pentru a se arde in cazul

unui scurtcircuit nu pentru un consum exagerat de curent

Pai consumul exagerat de curent este acela care depaseste cel inscris pe siguranta.Un consumator de 10A arde o siguranta de 5A fara ca el(consumatorul) sa fie in scurtcircuit.
Link spre comentariu

Tocmai de aceea i-am adresat si eu intrebarile de mai sus! Mi se pare normal sa se arda daca este mai mare consumul decat siguranta, altfel se puneau sigurante la fel peste tot, sa se arda doar la scurt

Link spre comentariu

Verificati nituirea dintre clema si soclul sigurantei.

Siguranta nu are soclu. Sigurantele stau toate gramada intr-un suport de plastic impreuna cu releele si se infig, si sigurantele si releele in niste papuci mama prinsi direct pe fir.Ca la orice Reno, sa fie cit mai ieftin.
Link spre comentariu

Ai zis ca ai folie pe geam...

Dar si-o fi pus folie de plastic de-aia neagra, nu cred ca si-a pus folie de staniol nu ? Sau mai stii ? Daca si-a pus staniol face scurt, e adevarat ...Se micsoreaza rezistenta...
Link spre comentariu

s-a dus izolatia de la dezaburire si face scurt

Scurt intre ce? Toate traseele de incalizire sunt conectate in paralel, defectele care apar la dezaburie sunt intreruperea traseelor.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări