Vizitator dj_leno_2006 Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Salut, am o problema cu cei 2 tranzistori BD139 si respectiv BD140, avand un semnal de 5V, vreau sa controlez cei 2 BD care la randul lor sa controleze niste MOSI cu alimentare pe Base de 12V, problema este ca voltajul care il bag pe Baza la BD-uri este egal cu voltajul de pe Emitator, avand semnalul de 5V am 5V la iesire din Emitatorul BD-ului 139, care alimenteaza baza MOS-ilor cu 5V, ceea ce nu este suficient, stie careva de ce nu merg corect cei 2 BD sau unde am gresit eu? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 nu ai probleme cu tranz,montajul este repetor pe emitor deci "repeta" ce primeste la intrareciteste despre modurile de conectare ale tranz bipolari1)baza comuna=amplificare in curent subunitara dar amplificare mare in tensiune2)emitor comun=amplificare medie atat in curent cat si in tensiune3)colector comun=repetor pe emitor=amplificare in curent mare si amplificare in tensiune 1 Link spre comentariu
Vizitator dj_leno_2006 Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Salut miticamy, mersi pt raspuns, inca o intrebare, ma poti ajuta cu o schema ceva? nu ma gasesc prea bine cu tranzistorii, tot ce am nevoie este un tranzistor sa fie controlat cu 5V Link spre comentariu
Liviu M Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Ce vrei tu se cheama level shifter si o cam cea mai simpla versiune pe care o stiu e cu un tranzistor, ca in poza de mai jos.Daca chiar face tot ce vrei tu sau trebuie s-o mai aranjezi, n-am idee. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Asa se poate alimenta o sarccina cu +12V, comanda fiind efectuata cu +5V. Rezistentele se calculeaza in functie de factorul de amplificare al tranzistoarelor si de curentul prin sarccina. T1 va fi de mica putere iar T2 de (medie)putere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum