Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Banda Leduri

Vizitator me_gaton

Postări Recomandate

Vizitator me_gaton

Salut,Am inteles, deci e si in functie de consum. Ele se alimentau la un traf de 12 V si vre-o 10A de unde le luasem. dar erau 6 benzi..nu 4 cate am eu.Da. 24 sunt, nu stiu de ce tineam eu minte de 25 de leduri.Bun, eu ma gandeam defapt pana la urma sa fac o orga de lumini pe 3 cai. e o idee buna?sau ptr o singura cale..?Voi ce ziceti?Multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leoncris

4

• niq_ro

3

• remus68

2

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna seara,problema dumneavoastra este relativ simpla. In primul rand (cel mai important) trebuie sa stiti cat de cat electronica. Am sa va explic in cativa pasi care, dupa parearea mea, ar trebui urmati:1. Realizarea unui VU-metru. Cautati pe internet datasheet-ul circuitelor integrate LM3914 sau LM3915 sau LM3916. Realizati schema exact cum este in datasheet sau gasiti pe net una realizata deja. Testati montajul cu LED-uri. 2. Lipiti panglica respectiva de o bucata de PAL (de exemplu) lunga si ingusta. O sa aveti nevoie de 10 grupuri de LED-uri (grup de cate 3 cum are panglica). Asta insumeaza 30 de LED-uri. Fiecare LED din montajul VU-metrului il veti inlocui cu cate un grup de LED-uri din panglica. Atentie, se poate ca CI sa nu poata alimenta grupul de LED-uri respectiv si va fi nevoie sa apelati la metoda alimentarii cu un tranzistor + 2 rezistoare.3. Realizarea a 3 montaje identice. VU-metru + panglica LED. (repetarea procedurilor de mai sus de 2 ori)4. Realizarea a 3 filtre pentru intrarea VU-metrelor. Se gasesc pe net : filtru trece-jos, filtru trece banda, filtru trece sus.O seara placuta!

Link spre comentariu
Vizitator me_gaton

SalutStiu ce zici tu asa m-am gandit in prima faza sa fac un vu-metru, dar nu e tocmai ceea ce vreau eu.Vreau ca toate sa se aprinda in acelasi ritm, in acelasi timp:P dupa semnal.Ar fii mai bine zis o orga de lumini pe un sigur canal, sau pe 3 canele (cate o banda de leduri pe fiecare canal).- electronica stiu cat de cat, ma descur cu montaje, una alta..oricum multumesc ptr sfat/ajutor.

Link spre comentariu
Vizitator me_gaton

Salut,Schema din tehnium, am facut-o cu ceva ani in urma, si tin minte cand am bagat pe iesirea de boxe, inainte de boxe, se auzea un sunet usor distorsionat.Acum fac o schema, de la vechea smecha de orga de lumini, numai ca fac o parte din ea, cea pana in alimentare de becuri, in loc de becuri pun ledurile discutate mai sus.O sa pun poze cu ce a iesit, schema si restu k?Multumesc ptr ajutor.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator me_gaton

Salutare din nou.Am mai cautat tot felu de scheme mai concrete.Nu prea gasesc mare lucru.Dar cei de la care am mai vazut video pe youtube....dar nu si scheme...Nu ma puteti ajuta?Nu a experimentat nimeni nimic?Multam.

Link spre comentariu

uff, bai frate cat'a chin.. :sparge:

http://www.niqro.3x.ro/miniorga/miniorga.htm

ultima schema.. conectezi banda aia de LED-uri in locul J1..J4.. si ai 4 canale...

banda ta de 12V e compusa din grupuri de 3 LED-uri inseriate si o rezistenta de limitare...

daca consideri ca un rand consuma cam 20mA ... la 24 led-uri o sa ai 24/3*20mA=160mA... posibil s aia nevoie de niste tranzistoare de putere medie, gen BD139, cu un mic radiator...

PS: poti face schema de la kit-ul de miniorga IPRS, alimentand montajul la 12..15V, vezi http://www.niqro.3x.ro/miniorga_lumini_ ... a_IPRS.htm

post-38-139829462137_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator me_gaton

Salutare,Multumesc domnilor pentru raspuns.La aceasta ultima schema, semnalul este cel care iese din amplificator catre difuzor, sau sunetul care iese din placa de sunet?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări