Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Banda Leduri

Vizitator me_gaton

Postări Recomandate

Vizitator me_gaton

Salut,Am si eu 4 benzi cu lenduri, lungi de vre-o 2,5m care se alimenteaza la 12V (nu stiu exact cati amperi).Este vre-o schema prin care, sa se aprinda in functie de bass?sau gen la zgomot sa se aprinda?Un fel de vu-metru asa:PStiu ca era o schema de genu acesta care se conecta la iesirea de difuzor (de la amplificator) si stiu ca dupa "vu-metru" scotea un sunet distorsionat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leoncris

4

• niq_ro

3

• remus68

2

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator me_gaton

Salut,Da am incercat,era un vu-metru ceva simplu, nu mai stiu exact cum era, cu o alimentare.Dar m-am gandit ca e ceva mai complex avand in vedere ca sunt 4 benzi de 2,5m...sau nu conteaza?Multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator me_gaton

Salut,

Am gasit o astfel de schema, uitadu-ma pe forum.

link - http://www.niqro.3x.ro/miniorga/miniorga2009.htm

Intrebarea mea e alta, se poate lega toate 4 benzile in loc de ledurile acelea?sau trebuie sa fac cate o schema ptr fiecare?

Daca nu ma insel eu, aceasta schema e cea care scoate sunetul distorsionat pe difuzoare?vad ca se conecteaza pe iesirea de difuzoare...asa e?

Multumesc.

Link spre comentariu

condensatorul ala e notat cu R de la rezistor si are valoarea de 300 ohmi

sau 10 ohmi ( daca este notatia 10E)Referitor la banda cu LED-uri daca va uitati bine tot din 3 in 3 LED-uri aveti desenata o foarfeca, deci fiecare grup de 3 se alimenteaza la 12 V. Cred ca ati gresit la numaratoare. ar trebui sa fie doar 24 LED-uri. Daca ai un instrument de masura alimenteaza de la 12V o banda(cu 24 LED-uri) si masoara curentul consumat. Abia apoi poti alege o schema potrivita.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări