Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Innebunesc din cauza unui Siemens LOGO!

corneliu01

Postări Recomandate

Buna ziua la toti!

am cumparat un PLC logo, cu modul extern pentru iesiri 0-10V, cu cablu, si tot ce trebuie.

Softul l-am primit de la facultate.

Am nevoie sa folosesc automatul programabil intr-un proiect pentru facultate, si de cateva zile ma chinui in toate variantele cunoscute de mine, sa pot transfera un program de pe PC pe PLC, ca prea ma chinui sa-l programez de la taste.

Cablul l-am instalat.. il vad in Device Manager, dar din soft, nu-mi vede PLC-ul, da eroarea ca in linkul urmator:

http://cache.automation.siemens.com/dnl/zUzNDE1OTEA_21961313_FAQ/LOGO_mit_PC_koppeln_T1_06_e.gif

daca dau sa caute automat COM-ul.. tot nu-l gaseste.

ma poate ajuta cineva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• corneliu01

6

• dekor

1

• walyd

1

• AndreiIr

1

Top autori în acest subiect

salutce fel de port com1 ai dedicat sau cu conversie com/usb pt ca la ultima varianta nu prea merg plc-urile decit cele din generatia noua,sfatul meu incearca cu un destop care are com dedicat si vezi atunci,iar caca folosesti com1 dedicat atunci verifica cablul de transfer sa fie cros si mai cerifica sa ai punti pe pinii 4-6 si 7-8 in mufa com care se cuplaza logo la comstima

Link spre comentariu

salutce fel de port com1 ai dedicat sau cu conversie com/usb pt ca la ultima varianta nu prea merg plc-urile decit cele din generatia noua,sfatul meu incearca cu un destop care are com dedicat si vezi atunci,iar caca folosesti com1 dedicat atunci verifica cablul de transfer sa fie cros si mai cerifica sa ai punti pe pinii 4-6 si 7-8 in mufa com care se cuplaza logo la comstima

care pinii 7 si 8?.. ca la mufa ce intra in LEGO sunt doar 6.varianta sa incerc pe un desktop.. m-am gandit si eu.. abia in week-end am posibilitatea, vad atunci.
Link spre comentariu

am incercat si pe un desktop. degaba, exact aceeasi problema.nu inteleg.. cum adica com dedicat sau conversie com/usb?com-ul este defapt pe mufa USB si PLC-ul nu e chiar o vechitura, cica e cel mai nou din seria LOGO (0BA6).

Link spre comentariu

Pai tocmai asta spune colegul , nu folosi com pe usb , foloseste com 1 de la pc seialul vechi .

dar daca asa e cablul... pe USB... (seamana ca acesta http://media2.rsdelivers.cataloguesolutions.com/LargeProductImages/R0499778-01.jpg) eu ce pot sa fac?Cei de la care am cumparat, m-au asigurat ca functioneaza prin USB.nu am cum sa-l fac sa mearga?in caz contrar imi trebuie pe serial (RS232 sau cat o fi?).si de ce computerul il vede ca si com.. si softul nu-l vede deloc?
Link spre comentariu

Salut,

esti sigur ca nu incerci sa te conectezi la releul programabil LOGO! cu un soft DEMO?

Eu folosesc de multi ani convertoare USB-RS232 si toate au mers cu LOGO! .

Am si un cablu original de la Siemens, USB-LOGO! si functioneaza foarte bine.

Foloseste versiunea din link-ul urmator.

Nu-i cea mai noua, dar este sigur buna.

http://rapidshare.com/files/376814507/L ... 6.1.12.rar

Daca tot nu te descurci sa comunici cu el , si esti presat de timp, incepi sa il programezi din taste(sper ca ai varianta cu display....).

Fa-ti pe computer programul, simuleaza-l,si apoi incepi sa il scrii din tastele LOGO!-ului.

Ai grija ca trebuie sa incepi de la coada spre cap.

Adica intai alegi iesirea si apoi adaugi blocul al carui rezultat activeza iesirea.

Si tot asa pana ajungi la intrari.

Tine-ma la la curent (sub 20mA).....

dekor

Link spre comentariu

Foloseste versiunea din link-ul urmator.

ceea ce e in link, banuiesc ca e softul Confort v6. nu? (eu folosesc 6.0)si cum stiu daca softul (in care fac programul pentru LOGO) este demo sau nu?profesorul care mi l-a dat a zis ca l-a folosit cu succes.. acum ce sa cred? pot verifica asta?sunteti aproape de suceava? (ca sa fac o proba cu cablul/softul dvs daca se poate)

esti sigur ca nu incerci sa te conectezi la releul programabil LOGO!...?

ca e releu, ca nu... mai conteaza? de ce are soft pt PC daca nu ar fi posibila programarea de pe acesta?codul de pe el este: 6ED1 052-1MD00-0BA6 cu 2 intrari 0-10V si am atasat si un modul de extensie, cu 2 iesiri 0-10V (Daca va ajuta cu ceva informatiile astea), deci.. nu e doar un simplu releu programabil pana la urma... face mai multe.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări