Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

salutare o intrebare am si eu

cata_124

Postări Recomandate

vreau si eu un sfat, cu ce pot sa dau peste sarma difuzorului bobinat, eu am niste rasina luata de la serviciu dar vad ca nu prea tine pe aluminiul de la suportul bobinei, stiti o solutie mai buna sau sa incerc sa mai slefuiesc suportul de aluminiu sa aibe mai multa aderenta, ce spuneti? astept un sfat o parere este buna venita, va multumesc si astept raspunsuri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cata_124

3

• Badman

1

• djlove

1

• genugeo85

1

Top autori în acest subiect

O idee ar fi sa freci mai intai suportul de aluminu cu hartie abraziva, il degresezi cu diluant, iar apoi ca adeziv ai putea folosi bison epoxi bicomponent, dupa care pui bobina la cuptor la temperatura mica. Inainte sa o folosesti trebuie sa o lasi 48 de ore la uscat.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Aluminiul formează, în contact cu aerul, un oxid care creează probleme de aderenţă. Acel oxid se formează instantaneu, aşa că, oricât ai încerca sa-l îndepărtezi, nu vei reuşi. Pentru a nu oxida după ce-i cureţi suprafaţa, ar trebui s-o faci în atmosferă inertă(fără oxigen), lucru greu de realizat la nivel de amator. Încearcă totuşi varianta lui @djlove, poate reuşeşti... Baftă!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări