Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tesla VXW100

ALEKS

Postări Recomandate

Buna dimineata!De curand am achizitonat un transceiver Tesla VXW100. M-ar interesa daca are cineva schemele de principiu. Am inceput deja sa-l reconditionez deoarece arata intr-o stare deplorabila. Am curatat carcasa, urmeaza un strat de vopsea. Am curatat panourile frontale, comutatoarele si toate ansamblele mecanice. Transceiverul nu prezinta "maltratari" pe modulele interioare dar as avea nevoie de schemele de principiu. Din cate am inteles puterea oscilatorului final ar fi de 1.5-2.5W.Voi posta si ceva fotografii cu aparatul in sine, desfacut si in carcasa. Banda de frecventa nu o stiu dar suspectez ca e cca. 146MHz. Ma intreb daca se poate aduce in alte benzi de frecventa (destinate radioamatorilor).Stima,ALEKS

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

3

• nikos

1

• MiniTehnicus

1

• unseen

1

Top autori în acest subiect

nu cunosc tipul de transceiver prezentat dar in principiu daca lucreaza in 146MHz se poate aduce in banda de radioamatori de 144-146MHz... trebuie totusi stiut daca este cu sinteza de frecventa sau nu...eventual mai da-ne ceva detalii despre ea...este cu canale, eventual pasul daca il stii, ce moduri de lucru are (numai FM sau are si AM SSB) si n-ar strica sa-i faci si o poza daca ai posibilitatea...pe net nu am gasit nimic decat ceva pe la polonezi parca(dar asta-i chineza pt mine)...in schimb putem sa mai intrebam si pe la alti radioamatori daca cunosc detalii despre ea.

Link spre comentariu

Uite pozele cu aparatul inainte de a fi reconditionat. Pe masura ce mai rezolv din aspectele "estetice", voi mai posta fotografii. Aici am slefuit doar panoul frontal, tabla cea stralucitoare din inox (cred).

Posted Image

Posted Image

Nu stiu cum e construit, l-am desfacut, e modular tot, nu are fire ci doar module si conectori care se aseaza toti pe un sasiu din plastic. Voi face fotografii cu interiorul si cu modulele, daca este cineva interesat in mod special.

Eu am sa-l reconditionez ca piesa de muzeu si poate am sa-l si folosesc daca intr-adevar se poate aduce in banda de radioamatori. Oricum, trebuiesc studiate schemele. Din cate am vazut inauntru, abunda tranzistorii cu germaniu (oricum, aparatul este vechi, anii '60 estimez eu).

Stima,

ALEKS

Link spre comentariu

Buna dimineata!

Am desfacut toate modulele, le-am curatat de praf (util pentru reconditionarea transceiverului, apoi stocarea lui ca piesa de muzeu), am refacut mare parte din lipituri. Urmeaza sa slefuiesc carcasa si sa o dau cu vopsea, astazi.

Modulele le-am fotografiat cu un umil telefon (camera foto nu e momentan disponibila dar promit ca voi posta fotografii cu transceiverul restaurat, efectuate cu o camera foto de inalta rezolutie) si apoi am prelucrat fotografiile in PaintShop Pro.

Posted Image

Am observat undeva pe unul din module, un tranzistor Tesla inlocuit barbar cu un AC180K. Am aflat mai multe despre acest transceiver, este facut in totalitate cu tranzistori pe germaniu. De schemele de principiu voi face rost astazi.

Am sa fac rost de un frecventmetru si am sa incerc sa-l trag in banda de radioamatori, dar numai dupa ce consult schemele de principiu. Din cate am vazut, pe unul din module este un cristal de cuart de 11.165MHz.

Placuta din ultima poza este fixata in suruburi in spatele transceiverului. Pe ea erau la origine stantate canalele de folosinta. Pot sa mai disting doar 146.xxxMHz, restul nu se intelege.

Lansez inca odata un apel catre cei care cunosc acest model de aparat in scopul schimbului de informatii referitoare la transceiver.

Stima,

ALEKS

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Este prima varianta realizata cu germaniu.Versiunea imbunatatita pe siliciu este PR-11 si la care fac referire.Este un transceiver cu modulatie in frecventa pe 6 canale frecvente fixe pe cristale de cuartz.Au fost folosite de CFR si frecv approximative sunt:145,950Mhz145,900Mhz145,650Mhz145,600MhzReceptorul este realizat cu dubla schimbare de frecventa, prima pe 10,7MHz si a doua in 455KHz.Interesant este ca oscilatorul de mixare pentru prima frecventa intermediara este realizat pe cuartz direct la frecventa fara multiplicare.De ex. 145900 -10700=135200 frecventa cuartzului.Emisia este o schema clasica de multiplicare si puterea de iesire1 W out.Din pacate nu am nici un fel de documentatie.Sunt curios ce tip de mufa de antena se foloseste, are un comutatoractionat de o parghie si daca antena nu este conectata finalul de emisienu are alimentare.In principiu modificarea pentru 2m se poate realiza prin schimbarea cuartzului dar pentru partea de receptie nu cunosc daca Romcuartz facela comanda si peste 100MHz.Iar pentru modificare pentru alte valori alecuartzurilor cu multiplicare , este mai convenabil o sinteza.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Salutari.Am facut si eu rost de un transceiver Tesla VXW100, cu 2 canale 33,500 si 33,550MHz.As avea mare nevoie de o schema.ALEKS ai reusit pana la urma sa faci rost? Poti sa-mi trimiti si mie Te rog daca da?Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări